Raids zijn het hoogtepunt van de laatste Pokémon Go update en werd uitgebracht in juni 2017. Kort uitgelegd is een raid een gevecht waarin je met 20 trainers in een gym vecht tegen een uitzonderlijk sterke boss Pokémon. Versla je de boss Pokémon, dan krijg je een dikke beloning en een kans om de Pokémon te vangen. De raids zijn verdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden en aan de hand van de kleur van de zogenaamde raid eggs die te zien is boven de gyms, kan je de moeilijkheidsgraad afleiden.

Raids van moeilijkheidsgraad niveau 1 en 2 kan je eventueel nog solo winnen, maar het wordt steeds moeilijker om te winnen zonder de juiste mensen, en juiste Pokémon ook natuurlijk. Neem een kijkje op onze lijst van raid boss Pokémon voor meer informatie daarover.

Een raid van moeilijkheidsgraad niveau 4 heeft dus zeker meerdere spelers nodig. Er zijn verschillende manieren om zo'n groep trainers samen te stellen. Je kan een publieke groep starten met mensen die je niet kent, of een privé-sessie starten waar enkel je vrienden mee in zitten.

Terug naar Pokémon Go raids uitgelegd - tips en tricks over deze nieuwe spelmodus

Terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Waarom zou je een privé raid groep starten?

Natuurlijk is het gemakkelijker om een raid te starten met mensen die je niet kent, dat kost je een stuk minder moeite en je hebt een groep veel sneller samengesteld. Bij een privé groep moet je ervoor zorgen dat al je vrienden en kennissen samen op dezelfde plek zijn op hetzelfde moment. En in de eerste plaats moet je voldoende mensen kennen die Pokémon Go spelen.

Het leuke is dat aan het einde van een raid, je premier balls krijgt als beloning en als je meedoet als privé groep, dan krijgen enkel de mensen die je kent premier balls. Dit voorkomt dat andere spelers die sterker zijn en dus meer aan het gevecht hebben bijgedragen, meer beloning krijgen. In je privégroep moet je stemmen om misbruik te voorkomen.

Het tweede voordeel is dat je ook weet wie wie is in je privé groep. Zo loop je niet het gevaar dat spelers die gewoon in de buurt staan maar niets bijdragen aan de raid een beloning krijgen. Ook ben je zo zeker dat er geen cheaters of bots zullen meedoen.

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Privé sessie starten

Volg deze stappen om een privé groep te maken voor een raid in Pokémon Go:

  1. Ga de gym in voor de raid start en klik op de optie "Private Group"..
  2. In het volgende scherm, tik je op "Create Group".
  3. Zodra je de groep gemaakt hebt krijg je een bericht dat je succesvol in een groep gegaan bent. Ook krijg je een zogenaamde group code in de vorm van drie Pokémon.
  4. Ga vervolgens de raid lobby in en je ziet een icoon met "Private" ernaast. Op die manier kan je zien dat de raid niet open is voor het publiek.
  5. Je vrienden en kennissen die willen meedoen aan de raid, moeten naar de gym gaan en vervolgens de optie "Private Group" selecteren.
  6. Een menu opent en ze kunnen de groep joinen door de group code in te tikken.
  7. Nu tikken alle spelers op de "Go" knop, waarna ze naar de Raid lobby terugkeren in een privé sessie.
  8. Als laatste kies je een team voor deze raid en wacht je tot de aftelklok afloopt. Hierna start de raid.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Meer artikels van Jasper Segers