Eerste drie Tomb Raider games krijgen remasters op de pc

UPDATE: project geannuleerd.

UPDATE: Er is naar buiten gekomen dat uitgever Square Enix nooit akkoord is gegaan met het remasteren van de eerste drie Tomb Raider-games. Het project wordt daarom nu geschrapt.

Realtech VR heeft via Twitter aangegeven dat de studio zich nu richt op 'nieuwe projecten die met Augmented Reality te maken hebben'.

Oorspronkelijk bericht: Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Realtech VR melden dat de eerste drie Tomb Raider games remasters krijgen op de pc. De herziene versies zijn gratis als je de originele games bezit.

De eerste drie Tomb Raider-games zijn momenteel speelbaar op Steam via een emulator. Realtch VR heeft nu verbeterde ports van de games gemaakt die onder andere ondersteuning voor hogere beeldschermresoluties en framerates hebben.

De ontwikkelaar maakt het ook mogelijk om de games middels een controller te spelen. De trilogie krijgt verder uitgebreide grafische opties en ondersteuning voor OpenVR.

Realtech heeft de eerste twee Tomb Raider-games al herzien. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de verbeterde versies precies worden uitgebracht. Square Enix heeft al wel aangegeven dat de remasters mogelijk ook naar GOG.com komen.

Het is misschien wat overdreven om het werk van Realtech VR als een remaster te bestempelen. Desalniettemin is het altijd goed om oudere games toegankelijk en speelbaar te houden op moderne pc's. En een gratis upgrade is altijd mooi meegenomen.

De aankondiging is waarschijnlijk geen toeval. Later deze week komt namelijk de Tomb Raider film uit. Alicia Vikander (Ex Machina) speelt de hoofdrol in de film. Roar Uthaug (Escape) is de regisseur.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Microsoft kondigt 50+ nieuwe games voor Xbox Game Pass aan

Final Fantasy, The Witcher 3, Minecraft Dungeons en meer.

Death Stranding komt volgend jaar naar de pc

Norman Reedus bewonderen in een nog hogere resolutie.

Verder op de site...

Dying Light 2 release uitgesteld

Naar wanneer nog onbekend.

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread