Witch of Hemwick is de vijfde baas van Bloodborne. Als beloning om haar te verslaan, krijg je vier Bloodshot Eyeballs.

Het gevecht tegen de Witch of Hemwick is ofwel het makkelijkste of moeilijkste baasgevecht in Bloodborne. Het hangt er allemaal vanaf hoe snel je kan bewegen en de heks uitschakelen.

bloodborne_witchofhemwick

Witch of Hemwick verslaan

Het gevecht begint met een Soot Monster in het midden van de kamer. De Witch of Hemwick bevindt zich aan je rechterkant. Loop er zo snel mogelijk naartoe en blijf aanvallen tot ze verdwijnt. Wanneer een paarse gloed onder haar verschijnt, moet je meteen afstand nemen.

Wanneer de heks verdwijnt, verschijnt ze op een andere plaats. Ze kan overal in de kamer verschijnen, maar je kan haar niet van op een afstand waarnemen.

Je moet ze dus zo snel mogelijk proberen te vinden. Als je de heks te lang alleen laat, zal ze haar paarse aanvallen opladen. Wanneer je de helft van haar levenspunten hebt weggehakt, verschijnt een tweede heks. Deze schiet net zoals de Leech Warlock magische projectielen. Wanneer deze je raken als je dichtbij de heks bent, haalt ze met een extra aanval verschroeiend hard uit.

Na een tijdje verschijnt een derde heks met dezelfde aanvallen. Het is noodzakelijk dat je alle drie heksen kort na elkaar uitschakelt. Wacht te lang en ze komen terug tot leven. Je moet ze alle drie binnen de minuut doden. Gelukkig hebben ze niet veel levenspunten wanneer ze terug tot leven komen, dus is het niet zo moeilijk als het klinkt.

Soot Monsters in Witch's Abode ontwijken

Er is echter nog een extra probleem: het Soot Monster dat voortdurend patrouilleert. Je schakelt deze net zoals voordien uit, door ze onder vuur te nemen en vervolgens een critical hit te scoren. Maar deze Soot Monsters laten geen kogels vallen. Hoe langer het gevecht duurt, des te meer Soot Monsters verschijnen en al snel zit je zonder kogels.

Daarom is het beter om de Soot Monsters zo veel mogelijk te negeren. Een goede tip is om dichtbij de muren en voortdurend in beweging te blijven. Wanneer één je toch opmerkt, schakel deze dan zo snel mogelijk uit. Op hun eentje zijn ze niet moeilijk te verslaan, maar ze zijn dodelijk wanneer ze je in groep aanvallen. Hou de Soot Monsters dus voortdurend in het oog, maar ontwijk ze zo veel mogelijk.

Schakel de Witch of Hemwick uit en steek de Witch's Abode lamp aan. Ga de gang door en de trap af. Stap door de deur. Zoek op het lichaam op de stoel een Rune Workshop Tool. Hiermee krijg je toegang tot het Memory Alter in de workshop van Hunter's Dream. Nu kan je runes zoals Communion, Lake en Beast gebruiken.

Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Forbidden Woods ingang en paswoord

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Hoofd walkthroughs

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Meer artikels van Bruce Vandeweyer

Comments (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content

Meest recent

Fortnite Battle Royale tips en tricks, tips om te bouwen, en verschillen met PUBG

Of je nu nieuw bent bij Battle Royale games, of een veteraan bent.

Fortnite - Bullseye locaties uitgelegd

Hier moet je op de Bullseyes landen in Fortnite.

Fortnite - De Llama, Fox en Crab locaties uitgelegd

Hier vind je de mysterieuze Llama, Fox en Crab in Fortnite.

Fortnite - Forbidden Dance locaties uitgelegd

Hier zijn de vele 'forbidden places' waar je kunt dansen in Fortnite.

Fortnite Season 3 Battle Pass beloningen, skins en items uitgelegd

Alles dat je kan unlocken in het laatste seizoen van Fortnite

Advertentie