Ubisoft heeft aangekondigd dat racistische, homofobe en seksistische opmerkingen van spelers in Rainbox Six Siege vanaf volgende week zwaarder worden bestraft. De uitgever voorziet straffen van twee, zeven of vijftien dagen. Voor de ergste overtredingen is zelfs een permaban mogelijk.

Ubisoft gaat alle incidenten afzonderlijk beoordelen op basis van een systeem dat kwetsende opmerkingen automatisch detecteert. Het systeem is dus niet afhankelijk van de feedback van andere spelers. Toch roept de uitgever iedereen op om discriminerende opmerkingen te blijven melden.

12

Ubisoft erkent daarnaast dat gevloek tot op zeker niveau normaal en aanvaardbaar is in een multiplayergame. Enkel opmerkingen die specifiek bepaalde doelgroepen kwetsen komen dan ook in aanmerking een een ban.

Er is meer Ubisoft-gerelateerd nieuws. Zo raakte onlangs bekend dat Ubisoft Brawlhalla-ontwikkelaar Blue Mammoth Games heeft gekocht.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Rainbow Six Siege review

Georganiseerde chaos.

Co-opinie #1

De redactie blikt graag nog even terug.