Rainbow Six Siege gaat racistische en homofobe spelers zwaarder bestraffen

Tot en met een permaban voor de zwaarste overtredingen.

Ubisoft heeft aangekondigd dat racistische, homofobe en seksistische opmerkingen van spelers in Rainbox Six Siege vanaf volgende week zwaarder worden bestraft. De uitgever voorziet straffen van twee, zeven of vijftien dagen. Voor de ergste overtredingen is zelfs een permaban mogelijk.

Ubisoft gaat alle incidenten afzonderlijk beoordelen op basis van een systeem dat kwetsende opmerkingen automatisch detecteert. Het systeem is dus niet afhankelijk van de feedback van andere spelers. Toch roept de uitgever iedereen op om discriminerende opmerkingen te blijven melden.

12

Ubisoft erkent daarnaast dat gevloek tot op zeker niveau normaal en aanvaardbaar is in een multiplayergame. Enkel opmerkingen die specifiek bepaalde doelgroepen kwetsen komen dan ook in aanmerking een een ban.

Er is meer Ubisoft-gerelateerd nieuws. Zo raakte onlangs bekend dat Ubisoft Brawlhalla-ontwikkelaar Blue Mammoth Games heeft gekocht.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread