Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Trump beschuldigt games als oorzaak van wapengeweld

En films ook.

De Amerikaanse president Trump beschuldigt videogames ervan bij te dragen tot de gewelddadige wapencultuur. Dat zei hij naar aanleiding van de schietpartij in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida die zeventien mensen het leven kostte.

"We moeten misschien iets doen aan wat voor [geweld jonge mensen zien] en hoe ze het zien," zo zei Trump tijdens een discussie over veiligheidsmaatregelen op school in het Witte Huis. "Ik hoor meer en meer mensen zeggen dat het geweld in videogames de gedachten van jongeren vormt."

De president had nog sterkere woorden over voor films. Volgens hem heeft het huidige rating systeem van de Motion Picture Association of America (MPAA) geen invloed.

Bekijk op YouTube

"Deze films zijn zo gewelddadig, en toch kan een kind ze gaan zien als er geen seks bij te pas komt. Maar doden zit er wel in. Misschien moeten we daar ook een ratingsysteem voor maken."

Trump is niet de eerste politicus die videogames beschuldigt in de nasleep van de schietpartij. Republikeinse Gouverneur Matt Bevin van Kentucky zei eerder al dat er "video games zijn, die bedoeld zijn voor volwassenen, maar kinderen spelen ze, en iedereen weet het (...) en ze verheerlijken het afslachten van mensen."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.
Reacties