Ja, graphics zijn belangrijk in games, en het is dan ook geen wonder dat we evolueren naar een resolutie van 64K. Net zo belangrijk om van een game te genieten is echter goede audio. Denk er eens over na: een RPG met een prachtige orchestrale soundtrack die de haren in je nek overeind doet staan, of prachtige kleine details zoals voetstappen kunnen horen schuifelen in het stof. In multiplayer kan geluid zelfs het verschil tussen leven en dood betekenen. Je moet de vijand in PlayerUnknown's Battlegrounds toch wel kunnen horen naderen?

Een goede gaming headset is dan ook geen luxe, maar een noodzaak. Of je nu op zoek bent naar een high-end optie, of graag voor weinig geld een zeer kwalitatieve headset in huis haalt, onze koopgids voor de 5 beste gaming headsets in 2018 geeft je alle info die je nodig hebt voor je nieuwe aankoop.

SteelSeries Arctis 3

steelseries

Soms wil je dat een product gewoonweg alles doet. Dat is meteen ook het grote voordeel van de Arctis 3: deze headset is compatibel met elke huidige console waar je games op kunt spelen. Pc, PlayStation 4 en Xbox One zijn dus vertegenwoordigd, maar je kunt deze headset ook op je oren schuiven terwijl je op de baan bent met je Switch in handheld modus. Een meeslepende indie-game gevonden op mobiele apparaten? Ook Android- en iOS-apparaten worden door de Arctis 3 ondersteund.

Het aantal nuttige features is bovendien indrukwekkend. De microfoon is een ClearCast met "bidirectional" technologie, er is surround sound aanwezig voor als je op pc speelt, en op de oorschelpen zelf zitten de knoppen die je gemakkelijk het volume laten aanpassen of je de microfoon laten muten. Met gedetailleerde audio en een zeer hoog draagcomfort is dit een uitstekende gaming headset aan een scherpe prijs. Wil je draadloos gaan, dan biedt de Arctis 7 bijna alle zelfde voordelen.

Bol.com SteelSeries Arctis 3, All-Platform Gaming Headset voor pc / Mac / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo voor 79,99 euro

Amazon.de SteelSeries Arctis 3, All-Platform Gaming Headset voor pc / Mac / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo voor 85,85 euro

Razer ManO'War Wireless 7.1 Surround Sound Gaming Headset

razer

De Arctis 7 is niet de enige draadloze headset. Vergeet knopen en irritante draden die je woonkamer vullen; met de stoere ManO'War van Razer heb je een headset te pakken met enkele zeer indrukwekkende features. Lag-free draadloze 2.4GHz technologie die zelfs bij een afstand van 12+2 meter een 7.1 surround sound aflevert.

De ManO'War is niet goedkoop, maar in ruil krijg je wel een onvoorstelbare batterijduur: je kunt 14 uur aan een stuk gamen op je pc of PlayStation 4 zonder de headset ooit te moeten opladen. Oh, en er zijn ook lichtjes terwijl je speelt! Met 16,8 miljoen kleurcombinaties zullen je huisgenoten niet snel uitgekeken zijn op deze headset.

Bol.com Razer ManO'War Wireless 7.1 Surround Sound Gaming Headset (PC/PS4) - Black voor 169,99 euro

Amazon.de Razer ManO'War Wireless 7.1 Surround Sound Gaming Headset (PC/PS4) - Black voor 185,99 euro

Tritton Kunai Stereo Headset

tritton

Natuurlijk heeft niet iedereen nood aan een vlekkeloze 7.1 surround sound of draadloze technologie. Soms wil je gewoon dat het geluid van een game rechtstreeks in je oren komt, en op vlak van waar voor je geld vind je geen betere deal dan de Tritton Kunai.

De Kunai-reeks windt er dus geen doekjes om: je krijgt stereo audio en draagcomfort voor weinig geld. De microfoon kun je bovendien losklikken, als je gewoon de headset zou willen gebruiken om bijvoorbeeld naar muziek te luisteren of films te bekijken. Daar houdt het op qua features.

Hou er wel rekening mee dat de Kunai in verschillende modellen komen, al naargelang de console waarmee je het wil gebruiken. Hieronder zie je het overzicht voor de consoles. Voor pc of mobiel gebruik is er geen onderscheid tussen de versies.

Bol.com Tritton Kunai Stereo Headset - Black [Xbox One + Nintendo Switch] voor 32,99 euro

Bol.com Tritton Kunai Stereo Headset - Black [PS4] voor 36,5 euro

HyperX Cloud Stinger

hyperx

Als het gaat over betaalbare headsets is er bijna geen betere optie dan de HyperX Cloud Stinger. Met ondersteuning voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en meer, en een grote nadruk op draagcomfort, is dit een fantastische optie voor relatief weinig geld. De oorschelpen kunnen 90 graden draaien zodat ze beter rond je nek passen, er is een aanpasbare stalen schuifbalk om aan te tonen dat de headset lange tijd mee kan gaan, en er is extra zacht materiaal op je oren in de vorm van de typische "memory foam" waar HyperX bekend om staat. Dat alles, en toch weegt de headset maar 275 gram.

Ondanks het geringe gewicht, de lage prijs en het extreme comfort, doet de Cloud Stinger geen concessies wat betreft geluidskwaliteit. Je krijgt dan wel geen 7.1 surround sound, maar de "directional drivers" van 50mm leveren precieze audio aan een redelijke kwaliteit. De microfoon is trouwens "noise-cancelling" en kan met een simpele tik opwaarts op "mute" geplaatst worden.

Bol.com HyperX Cloud Stinger Gaming Headset for PC/Xbox/One/PS4/Wii U/Mobile - Black voor 58,80 euro

Amazon.de HyperX Cloud Stinger Gaming Headset for PC/Xbox/One/PS4/Wii U/Mobile - Black voor 49,99 euro

Corsair Void Pro 7.1 Gaming Headset

corsair

Als vijfde en laatste headset geven we je nog een tip voor een toestel dat zowel fantastische features aanbiedt als zeer betaalbaar is. De Corsair Void Pro mixt namelijk eigenschappen van al onze vorige keuzes. Eerst en vooral is het een zeer goed gebouwd apparaat met stevig materiaal en "memory foam" op de schelpen om je comfortabel te houden. Je krijgt Dolby 7.1 surround sound en een "unidirectional" microfoon met "noise-cancelling" technologie.

Als kers op de taart krijg je ook toegang tot de Corsair Utility Engine software waardoor je met heel veel settings kan rondspelen tot je de perfecte audiobalans vindt - of je nu aan het gamen bent, een film bekijkt, of muziek luistert. Deze versie ondersteunt USB connectiviteit om te gebruiken op een pc, maar er zijn ook versies van de headset die consoles ondersteunen via een 3.5mm jack.

Bol.com Corsair Void Pro 7.1 Gaming Headset voor 88,98 euro

Amazon.de Corsair Void Pro 7.1 Gaming Headset voor 96,94 euro

ADVERTENTIE

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Meer artikels van Carl Vander Maelen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content