Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Shadow of the Colossus-soundtrack komt uit op vinyl

Om bij uit je plaat te gaan.

Sony maakt bekend dat de soundtrack van Shadow of the Colossus wordt uitgebracht op vinyl, uit de stal van iam8bit. Dat bedrijf specialiseert zich in LP's van game-soundtracks, waaronder eerder ook The Last Guardian, Journey, Cuphead en Persona 5.

De muziek op deze vinyl-set is gebaseerd op de remake van Shadow of the Colossus voor de PlayStation 4. Op de PlayStation Blog vertelt componist Kow Otani hoe hij de originele tracks van extra instrumenten heeft voorzien om de muziek meer diepgang te geven.

"Toen het tijd werd om de muziek te updaten, konden we niet ieder nummer helemaal opnieuw opnemen", verklaart Otani. "Maar door er onder andere extra snaarinstrumenten in te verwerken, zorgden we ervoor dat de muziek dit keer nog grootser aanvoelt."

De set bestaat uit twee LP's, met een totaal van 35 nummers. De adviesprijs is 40 dollar, met een verwachte leverdatum in het tweede kwartaal van 2018. De releasedatum van Shadow of the Colossus voor de PlayStation 4 zelf is 6 februari.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Shadow of the Colossus

PS4, PS2

Related topics
PS4
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties