Nintendo heeft gisteravond Nintendo Labo aangekondigd middels een filmpje op YouTube.

De 'nieuwe interactieve ervaring voor de Nintendo Switch' is een bouwpakket met verschillende kartonnen accessoires waar je de Joy-Cons en de Switch in plaatst. Denk hierbij aan een racewiel en vishengel, maar ook een piano of een huisje.

Nintendo Labo maakt hierbij gebruik van de unieke features van de Joy-Con. De HD Rumble laat een radiografisch bestuurbaar kevertje over de grond lopen, terwijl de IR sensor kan registreren welke pianotoets je indrukt om muziek te maken.

Bij lancering zijn er twee Nintendo Labo pakketten beschikbaar, namelijk de Variety Kit en de Robot Kit. De Variety Kit bevat achtentwintig verschillende kartonnen modellen die je zelf in elkaar zet, alsook de software die games voor elk accessoire bevat. Dat pakket kost 69,99 dollar.

Met de Robot Kit bouw je jezelf om tot een kartonnen robot. De bijbehorende game speel je op de tv, waarin je met motion controls een metershoge robot bestuurt die kan transformeren en door gebouwen heen kan slaan. De Robot Kit kost 79,99 dollar.

Nintendo moedigt je aan om het karton te versieren hoe je maar wilt. Er is ook een Customization Kit verkrijgbaar waar stickers en gekleurd plakband in zit. Dat pakketje kost 9,99 dollar. Uiteraard kun je het karton ook met je favoriete viltstiften te lijf.

De software voor beide games is ook digitaal te downloaden, zonder het bijbehorende karton. De patronen voor de accessoires worden gratis door Nintendo online aangeboden, zodat je ze ook zelf gemakkelijk kunt maken of vervangen als er iets kapot gaat.

Nintendo Labo komt op 27 april uit in Europa. Hoewel ik zelf niet direct de doelgroep ben brengt het wel warme herinneringen naar boven, van toen ik als klein kind door de straten rende met een Proton Pack gemaakt van karton. En ik moet toegeven, misschien wil ik die jeugd wel herleven.

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Redacteur

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Meer artikels van Sander van Leth

Comments (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content

Fortnite - Pool, Windmill, Umbrella locaties uitgelegd

Verward door de Pool, Windmill, Umbrella instructies in Fortnite? Dit moet je doen.

Fortnite - Dusty Depot treasure map locatie en beloning vinden

Hier vind je de treasure map in Dusty Depot en de bounty in Fortnite.

Fortnite - Snobby Shores treasure map locatie en beloning vinden

Waar de treasure map in Snobby Shores en de bounty te vinden in Fortnite

Nintendo onhult best verkochte indiegames voor de Switch

Is niet van plan om van strategie te switchen.

Ubisoft ontsnapt aan vijandige overname door Vivendi

Bedrijven hebben compromis gesloten.

Meest recent

Fortnite - Pool, Windmill, Umbrella locaties uitgelegd

Verward door de Pool, Windmill, Umbrella instructies in Fortnite? Dit moet je doen.

Fortnite - Dusty Depot treasure map locatie en beloning vinden

Hier vind je de treasure map in Dusty Depot en de bounty in Fortnite.

Fortnite - Snobby Shores treasure map locatie en beloning vinden

Waar de treasure map in Snobby Shores en de bounty te vinden in Fortnite

Nintendo onhult best verkochte indiegames voor de Switch

Is niet van plan om van strategie te switchen.

Ubisoft ontsnapt aan vijandige overname door Vivendi

Bedrijven hebben compromis gesloten.

Advertentie