Een match win je niet enkel door een goede verdediging, maar door ook natuurlijk doelpunten te maken. Er zijn veel mogelijkheden om goals te scoren in FIFA 18 en deze hangen van de spelsituatie af. Hier geven we je advies over wat je in elke situatie moet doen.

FIFA 18 Goals - Zo moet je een doelkans afwerken

Doelpunten scoren is essentieel in voetbal. Zeker wanneer je verdediging niet op punt staat, is het belangrijk dat je het offensief kunt drukken om je tegenstander te verstikken en geen kansen weg te geven. Zo kun je steeds op de helft van de tegenstander spelen en ademruimte voor jezelf creeëren.

Elke kans die je krijgt, moet je zo effectief mogelijk benutten. Het ergste gevoel in voetbal is als je de hele tijd de bovenhand voerde, maar uiteindelijk toch verliest doordat je kansen hebt laten liggen. Soms krijg je echter ook weinig doelkansen. Dan is het eveneens belangrijk om elke situatie ten volle te benutten.

Het belangrijkste element is de sterkte van een schot, welk soort schot het ook moge zijn. Houd je de schietknop niet lang genoeg ingedrukt, dan rolt de bal op z'n gemak richting het vijandelijke doel en heeft de keeper geen problemen. Houd je het te lang ingedrukt, dan vliegt de bal over het doel.

Met de linkerstick kun je de richting van een schot beïnvloeden. Er zijn echter nuances. Druk je niet hard genoeg in een richting, dan gaat de bal maar flauwtjes die kant op. Je hebt dan ook wat oefening nodig voor dit alles in je vingers zit. Trainen of wedstrijden spelen is dan ook het allerbeste advies.

fifa_18_goal_scoren
Blijf altijd cool als je vrij voor de goal komt.

In een één-tegen-één-situatie waar je enkel de keeper voor je hebt, kun je proberen de bal over hem heen te lobben. Doe dit wanneer de keeper op je af komt rennen. Gebruik dus geen lob wanneer de keeper te dicht bij het doel is, want dan kan hij teruglopen om de bal nog te vangen. Kun je de situatie echter juist inschatten, reageer dan snel. Druk echter niet te lang op de knop, anders vliegt de bal over het doel. Te zwakke pogingen komen dan weer niet ver of hoog genoeg. Een lobschot voer je uit door tijdens het schieten de linkerschouderknop ingedrukt te houden.

Druk je op de rechterschouderknop tijdens een schot, dan wordt het aangesneden. Het doel daarbij is om de bal rond de keeper te leiden en zo het doel in te schieten. Net zoals bij een lobje verliest het schot aan kracht, maar is het moeilijk om af te weren. Vergeet niet om de linkerstick een bepaalde richting uit te duwen om zo de kant te kiezen voor het schot uit te voeren.

Meer FIFA 18 tips nodig? Zoals over FIFA 18 opstelllingen, FIFA 18 verdedigen, hoe je FIFA 18 goals scoort, hoe je in FIFA 18 dribbelt, goede FIFA 18 assists, hoe je FIFA 18 free kick perfect trapt en hoe je een FIFA 18 penalty of corner scoort.

Of heb je FIFA 18 Ultimate Team tips nodig? Zoals FUT 18 beginnerstips, of een uitgebreid overzicht over hoe FUT 18 Chemistry en FUT 18 Chemistry Styles werken. Weet je al ook FUT 18 speler kunt lenen en hoe je spelers met FUT 18 transfers koopt en verkoopt? En lees ook zeker onze tips over hoe je snel FUT 18 coins verdient!

Of ben je gewoon geïnteresseerd in wie de beste FIFA 18 spelers zijn? Zoals de beste FIFA 18 keepers, beste FIFA 18 verdedigers, beste FIFA 18 middenvelders of beste FIFA 18 aanvallers.

Nog beter is het wanneer een van je spelers is meegelopen en vrijstaat voor het doel. Dan kun je hem vragen om te naderen en tussen de andere spelers of langs de keeper te lopen. Speel hem dan via een pass op het juiste moment de bal aan en je plaatst de bal vervolgens zonder problemen in het doel. Let wel op: de kans is groot dat je medespeler buitenspel loopt, dus let goed op.

Druk je op de B- of Cirkel-knop, direct daarna de A- of X-knop en duw je de stick in een bepaalde richting, dan kun je een schot veinzen en zo de verdediger misleiden om je schot te proberen blokken. Ook kun je een schijnbeweging doen om dan snel van richting te wisselen en naar een andere speler te passen. Zo kun je de verdedigers ook om de tuin leiden.

Over de auteur

Eurogamer.nl

Eurogamer.nl

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Eurogamer.nl

Comments (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content

Meest recent

Ubisoft: 'Far Cry 5 campaign duurt ongeveer 25 uur'

Maak maar al een kruis over je vrije tijd.

Fortnite Battle Royale tips en tricks, tips om te bouwen, en verschillen met PUBG

Of je nu nieuw bent bij Battle Royale games, of een veteraan bent.

Advertentie