FIFA 18 penalties en corners zien er net dat beetje anders uit dan de jaren voordien. Vooral bij een penalty is het nu moeilijker om per ongeluk te scoren, maar wel makkelijker als je weet wat je aan het doen bent.

Het grootste voordeel bij een FIFA 18 penalty is dat je nu je exacte positie kunt veranderen, nog voor je begint te lopen. En dat je tot op het laatste moment nog de richting van je schot kunt aanpassen. De linker stick gebruik je nu ook gewoon terug om te richten en niet om je speler in beweging te krijgen.

FIFA 18 penalties trappen

Volg de onderstaande stappen om de perfecte FIFA 18 penalty te trappen en te scoren:

 • Een penalty begint als je met LS een richting kiest, of als je de krachtbalk begint op te laden.
 • De richting van de penalty hangt van twee dingen af: LS voor de richting van links naar rechts en de kracht voor de richting van boven naar onder.
 • Voor een hoge penalty stop je op 2.5 krachtbalkjes.
 • Voor een lage penalty stop je op 1.5 krachtbalkje.
 • Je kunt de richting van je aanloop met RS veranderen. Dit is handig om je tegenstander te verrassen.
 • Je kunt de richting van je penalty tot op het laatste moment veranderen. Doe dit door gewoon op het laatste nippertje met LS te bewegen.
 • Om de richtingspijl bij een penalty aan of uit te zetten druk je op de D-pad naar boven.
fifa_18_penalty
Vooral cool blijven nu...

FIFA 18 penalties als keeper stoppen

In sommige situaties sta je in het doel en rust op jou de zware taak om de bal tegen te houden. Wees ervan bewust dat er geen definitieve methode is om de bal gegarandeerd tegen te houden, maar dat het afhankelijk is van geluk. Soms houd je drie ballen op een rij tegen; soms ga je als verliezer het veld af.

Dat betekent overigens niet dat je al doelman machteloos op de lijn staat. Je kunt je verplaatsen met de linkerstick, en met de rechterstick duik je op een bal af.

Je hebt echter wel een aantal vaardigheden achter de hand om de schutter te verwarren.

Druk op X of Vierkant en de doelman gedraagt zich als een matador. Als je op B of Cirkel drukt, wijst hij naar een van de hoeken in het doel. Met Y of Driehoek gedraag je je als paljas en met A of X stoot hij z'n heupen naar voren.

Meer FIFA 18 tips nodig? Zoals over FIFA 18 opstelllingen, FIFA 18 verdedigen, hoe je FIFA 18 goals scoort, hoe je in FIFA 18 dribbelt, goede FIFA 18 assists, hoe je FIFA 18 free kick perfect trapt en hoe je een FIFA 18 penalty of corner scoort.

Of heb je FIFA 18 Ultimate Team tips nodig? Zoals FUT 18 beginnerstips, of een uitgebreid overzicht over hoe FUT 18 Chemistry en FUT 18 Chemistry Styles werken. Weet je al ook FUT 18 speler kunt lenen en hoe je spelers met FUT 18 transfers koopt en verkoopt? En lees ook zeker onze tips over hoe je snel FUT 18 coins verdient!

Of ben je gewoon ge´nteresseerd in wie de beste FIFA 18 spelers zijn? Zoals de beste FIFA 18 keepers, beste FIFA 18 verdedigers, beste FIFA 18 middenvelders of beste FIFA 18 aanvallers.

FIFA 18 corner scoren

Volg de onderstaande stappen om de perfecte corner te trappen en een gevaarlijke kopkans te creŰren:

 • Selecteer een speler: kies de speler die je wilt dat de bal gaat ontvangen door op L1 / LB te drukken.
 • Plaats de corner: gebruik de gele cursor om de plaats aan te duiden waar de bal gaat komen. Druk vervolgens op Vierkantje / X om de gewenste kracht aan het schot te geven. Minder kracht laat de bal zweven, meer kracht zorgt voor een scherpere voorzet. De cursor zal nu op die plaats blijven.
 • Neem je positie in: beweeg nu he speler in de juiste positie. Het beste is een plaats waar hij nog enkele metertjes moet lopen om met een goede vaart bij de bal te komen.
 • Trap de corner: druk opnieuw op Vierkantje / X om te bal te lanceren.

De beste corners in onze ervaring zijn die naar de eerste of laatste paal vliegen. Hier is meestal het meeste plaats om een goede kopkans uit te voeren.

Over de auteur

Eurogamer.nl

Eurogamer.nl

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Eurogamer.nl

Comments (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content

Meest recent

Fortnite - Pool, Windmill, Umbrella locaties uitgelegd

Verward door de Pool, Windmill, Umbrella instructies in Fortnite? Dit moet je doen.

Fortnite - Dusty Depot treasure map locatie en beloning vinden

Hier vind je de treasure map in Dusty Depot en de bounty in Fortnite.

Fortnite - Snobby Shores treasure map locatie en beloning vinden

Waar de treasure map in Snobby Shores en de bounty te vinden in Fortnite

Nintendo onhult best verkochte indiegames voor de Switch

Is niet van plan om van strategie te switchen.

Ubisoft ontsnapt aan vijandige overname door Vivendi

Bedrijven hebben compromis gesloten.

Advertentie