Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Demon's Souls servers gaan na 9 jaar offline

Sterf alleen.

Ontwikkelaar From Software laat weten dat de Demon's Souls servers na 9 jaar offline gaan. Het online gedeelte van de game stopt wereldwijd op 28 februari 2018. Vanaf dan reizen spelers alleen door het koningrijk Boletaria.

Tijdens het spelen zie je dan niet langer de berichten die anderen hebben achtergelaten. Daarnaast zijn hun schimmen ook nergens meer te bekennen en is het ook niet mogelijk om bij spelers binnen te vallen of met ze samen te spelen.

Er is geen reden gegeven waarom de servers worden uitgezet. Gezien de leeftijd van de game en de PlayStation 3, zat dat er natuurlijk wel aan te komen. Stilletjes hoop ik dat er stiekem aan een remaster wordt gewerkt.

Demon's Souls-bedenker Hidetaka Miyazaki heeft eerder in een interview aangegeven dat een Demon's Souls remake nog steeds mogelijk is. Ondertussen werkt From Software aan een nieuwe Armored Core-game.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Demon's Souls

PS5, PS3

Related topics
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties