Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valkyria Chronicles 4 onthuld

Terug naar het pittoreske front.

SEGA heeft Valkyria Chronicles 4 officieel aangekondigd. De game komt op 21 maart 2018 uit voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

De game speelt zich af tijdens de Tweede Europese oorlog, waar de Atlantic Federation en de Autocratic Eastern Imperial Alliance fel tegen elkaar strijden. De Federation loopt op zijn laatste benen en rekent op het slagen van Operation Northern Cross als laatste poging om de oorlog nog te winnen.

Bekijk op YouTube

Je speelt met een volledig nieuwe groep personages en maakt opnieuw gebruik van het turn-based 'BLiTZ'-systeem voor gevechten. De nieuwe unit Grenadier is aangekondigd, alsook een 'Last Stand' actie die een unit vlak voor de dood kan uitvoeren.

Hoewel ik de eerste Valkyria Chronicles bezit, heb ik de serie nog nooit aangeraakt. Moest ik toch maar eens doen. Aan de trailer te zien wordt het haast een no-brainer om de game voor de Switch aan te schaffen. Samen met Tiny Metal en Wargroove is het dan bijna alsof Advance Wars weer terug is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.
Reacties