Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Star Wars Battlefront 2 wordt onderzocht door kansspelcommissie

UPDATE: Nederlandse commissie doet ook onderzoek.

UPDATE: De Nederlandse kansspelautoriteit doet nu ook onderzoek naar loot boxes in games als Star Wars Battlefront 2. Dat bevestigt de organisatie in een statement aan nieuwssite nu.nl.

De autoriteit meldt dat er in Nederland momenteel nog geen vergunningsstelsel is voor 'online kansspelen'. Als games met loot boxes als kansspelen worden bestempeld, is de verkoop van deze games in principe strafbaar.

Verderop in het bericht wordt echter aangegeven dat de organisatie nog niet heeft besloten of games met loot boxes als kansspelen kunnen worden gezien.

Oorspronkelijk bericht: Het Vlaamse VTM meldt dat de Kansspelcommissie een onderzoek gestart is naar de loot boxes in Star Wars Battlefront 2.

De loot boxes hebben een impact op het progressiesysteem van de game. "Het is dus afhankelijk van toeval hoe goed je het spel kan spelen. En in dat geval valt dat onder de kansspelen", aldus de directeur van de Kansspelcommissie.

Als uit het onderzoek blijkt dat de game onder kansspelen valt, mag de game niet langer verkocht worden zonder een vergunning. Voor de reeds verkochte games riskeert uitgever EA een boete.

Ook de loot boxes van Overwatch worden onderzocht, al hebben die geen impact op de gameplay. Het is dus afwachten waar de grens wordt getrokken en of de Kansspelcommissie inderdaad bepaalt dat loot boxes als kansspel beschouwd moeten worden.

Onlangs heeft EA in ieder geval aangegeven dat Star Wars Battlefront 2 heroes 75 procent goedkoper zijn geworden, en laat weten aandachtig te luisteren naar alle feedback.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Star Wars Battlefront II

PS2, Xbox, PSP, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties