Microsoft maakt bekend dat de productie van de Kinect is stopgezet. Voorlopig zijn er volgens Microsoft nog voldoende Kinects beschikbaar, maar daar komt geen nieuwe voorraad meer bij.

De Kinect lanceerde in 2010 als randapparatuur voor de Xbox 360. In 2013 volgde een tweede versie die aanvankelijk standaard bij elke Xbox One zat. Later kwam er ook een versie van de Xbox One zonder Kinect. In totaal is de Kinect meer dan 35 miljoen keer verkocht.

Kinect-gebruikers kunnen voorlopig nog steeds met al hun problemen terecht bij de klantendienst van Microsoft. Daarnaast meldt het bedrijf dat de Microsoft HoloLens een aantal functies van de Kinect overneemt.

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Redacteur

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (1)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content

Kinect viert eerste verjaardag

CommerciŽle Kinect for Windows onderweg.

Kinect op PlayStation 3?

Ontwikkelaar Shantanu Goel bevestigt

Kinect zal Lync ondersteunen

In nabije toekomst.