Capcom maakt bekend dat het officiŽle Resident Evil 2 bordspel succesvol op Kickstarter is gefinancierd. De campagne heeft binnen een uur het beoogde doelbedrag van 150.000 pond behaald.

Steamforged Games staat in voor de ontwikkeling. Het bedrijf was eerder verantwoordelijk voor het officiŽle Dark Souls bordspel. Uiteindelijk haalde die campagne ruim 3.7 miljoen pond op.

In het Resident Evil 2 bordspel kiezen 4 spelers een bekend personage uit de game en gaan daarna op verkenning in Raccoon City. Er zijn miniaturen voor Leon Kennedy, Robert Kendo, Claire Redfield en Ada Wong.

Er zijn ook miniaturen voor zombies en zombiehonden. Daarnaast komen de Licker en G-mutant in het bordspel terug. Tot slot nemen spelers het op tegen William Birkin terwijl hij zich in de derde fase van zijn mutatie bevindt.

Net zoals in de game moet je in het bordspel zorgvuldig met je voorraden omgaan. Er is ook sprake van een Tension Deck. Hier moet je een kaart van pakken die onder andere een veilige doorgang of een aanval van een monster kan betekenen.

Twee jaar geleden heeft Capcom een Resident Evil 2 Remake aangekondigd. Tegelijkertijd is toen de ontwikkeling van de Resident Evil 2 fan remake gestaakt.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Meer artikels van Johnny van Spronsen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Ontwikkeling fan remake Resident Evil 2 gestaakt

Op vriendelijk verzoek van Capcom.

Fan remake Resident Evil 2: Reborn lanceert in de zomer

Bekijk de nieuwe Unreal Engine 4 beelden.

Fan maakt complete remake van Resident Evil 2

Niet bedoeld voor het grote publiek.

Fan programmeert Resident Evil 2 remake

In de stijl van Resident Evil 4.

Resident Evil 2 krijgt een bordspel

Op plastic hersens knagen.