Ze zaten er al een tijdje aan te komen, maar nu zijn enkele nieuwe 2e generatie Pokémon uit Gold & Silver in Pokémon Go beschikbaar. De nieuwkomers Togepi, Pichu, Igglybuff, Cleffa, Elekid, Magby en Smoochum zijn baby Pokémon die je uit een Pokémon GO Eggs moet broeden. Ze komen dus niet in het wild voor.

Dus, hoe krijg je deze nieuwe Pokémon nu precies en uit welk Egg moet je ze broeden? We zetten alle stappen hieronder op een rij, plus de moves die elke Pokémon baby kan leren. Aan het einde van de pagina geven we nog enkele belangrijke opmerkingen rond het evolueren van deze gen 2 Pokémon.

Hoe nieuwe baby Pokémon uit Eggs krijgen: Togepi, Pichu, Magby, Elekid, Cleffa, Igglybuff en Smoochum

Alle nieuwe baby Pokémon kun je enkel krijgen door Eggs uit te broeden. Begin dus al maar te wandelen. We overlopen ze stuk voor stuk de nieuwe Pokémon, de Eggs die je moet uitbroeden, de moves die ze kunnen leren en hun evoluties. Wat verder onderaan vind je een handig overzicht.

Togepi Egg uitbroeden

Hoewel dat Togepi letterlijk een uniek kleurrijk ei draagt, broed je hem gewoon uit een normaal 5km Egg.

Togepi kan de volgende moves leren: Zen Headbutt, Peck, Ancient Power, Psyshock en Dazzling Gleam. Als je hem naar Togetic wilt evolueren, moet je 50 Togepi Candy gebruiken.

Pichu Egg uitbroeden

Pichu is natuurlijk de pre-evolutie van de bekendste Pokémon van ze allemaal, Pikachu. Net als de andere baby's vind je Pichu niet in het wild. Je vindt Pichu willekeurig in een 5km Egg.

Pichu heeft de volgende potentiële moves: Thunder Shock, Quick Attack, Thunder Punch, Thunderbolt en Disarming Voice. Met slechts 25 Candy evolueer je Pichu naar Pikachu.

Cleffa Egg uitbroeden

Cleffa is de baby Pokémon die de pre-evolutie is van Clefairy en Clefable. Ongelooflijk schattig, maar toch wordt deze nog te vaak over het hoofd gekeken. Toch zal je deze nieuwe Pokémon vaak tegenkomen, want hij hatcht uit een normaal 2km Pokémon Egg.

Cleffa gaat ten aanval met de volgende moves: Pound, Zen Headbutt als quick moves en Body Slam, Psychic en Signal Beam als charge moves. Voor 25 Candy evolueert Cleffa in Clefairy.

Igglybuff Egg uitbroeden

Het is moeilijk te geloven dat dit griezelige bolletje evolueert in de immer geliefde Jigglypuff. Je gaat Igglybuff echter vaak tegenkomen want hij komt uit een vaak voorkomend 2km Egg.

Hij komt uit het ei met de volgende moves: Pound, Body Slam, Feint Attack, Psychic en Shadow Ball. Voor 25 Candy evolueert je naar de zingende suikerspin Jigglypuff.

2

Elekid Egg uitbroeden

Elekid is de baby Pokémon pre-evolutie van Electabuzz, een van de elektrische gen 1 Pokémon in Pokémon Go. Elekid vind je in een 10km Pokémon Egg.

In gevechten gebruikt Elekid de volgende moves: Thunder Shock, Thunder Punch, Low Kick, Thunderbolt en Discharge. Het kost 25 Electabuzz Candy om Elekid te evolueren.

Magby Egg uitbroeden

Magby is de vurige tegenhanger van Elekid. Deze baby evolueert in die andere klassieker: Magmar. Magby krijg je uit een 10km Egg.

Magby trotseert gevechten met deze moves: Ember, Brick Break, Karate Chop, Flamethrower en Fire Punch. Het kost 25 Magmar Candy om Magby in Magmar te evolueren.

Smoochum Egg uitbroeden

Smoochum tenslotte is natuurlijk de baby Pokémon van Jynx. Net als de volwassen versie vind je Smoochum in een 10km Egg.

Het kost 25 Jynx Candy om Smoochum te evolueren.

# Pokémon Type Egg
172 Pichu 5km
173 Cleffa 2km
174 Igglybuff 2km
175 Togepi 5km
238 Smoochum 10km
239 Elekid 10km
240 Magby 10km

Meer over Pokémon GO

Pokémon GO app - Tips en tricks voor beginners en experts

Pokémon GO map, trackers en locaties - waar vind je welke Pokémon?

Pokémon Go - Buddy lijst, Buddy wisselen (1km, 3km, 5km)

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Hoe Togepi evolueren, Togetic vangen en andere informatie over de nieuwe 2 gen Pokémon

Nog enkele andere bedenkingen rond deze nieuwe baby Pokémon waar je rekening mee moet houden.

  • Togetic krijg je door Togepi met 50 Candy te evolueren.
  • Om de nieuwe Pokémon te krijgen, heb je een nieuw Pokémon Egg van na de update nodig. Broed dus geen oud Egg uit met de hoop op een baby Pokémon.
  • Opvallend is de afwezigheid van Tyrogue, de Pokémon baby die in Hitmonchan, Hitmonlee en Hitmontop evolueert.
  • Voorlopig zijn enkel baby Pokémon uit de tweede generatie (uit Pokémon Gold, Silver en Crystal) beschikbaar. Munchlax en Happiny zetten dus (nog) niet in de game.
  • Het is bijna zeker dat er in de toekomst nog meer 2e gen Pokémon aankomen. Dit is vooral duidelijk aan het feit dat de juiste Pokédex-nummers worden gebruikt en er dus nog heel wat ruimte moet opgevuld worden. Bovendien is Togepic nu al beschikbaar.

De lancering van de baby Pokémon is dus een eerste stap in de uitbreiding van de beschikbare Pokémon in Pokémon Go. Wees er dus maar zeker van dat je in de komende maanden nog een hele boel nieuwe Pokémon in je omgeving verschijnen.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Meer artikels van Bruce Vandeweyer