Pokémon Go heeft zowel voor Android- als voor iOS-apparaten een belangrijke update gekregen die een nieuwe feature aan de game toevoegt: het Buddy-systeem. Eindelijk begeleidt je favoriete Pokémon je vanaf nu, waar je ook heen gaat. Helemaal zoals Ash en Pikachu dus! Leuke extra bonus: je Pokémon beloont je voor die extra paar kilometer met Candy. Hier lees je hoeveel je krijgt bij elke Pokémon en waar je op moet letten bij je nieuwe Buddy.

Pokémon Go - Hoe werkt het Buddy-systeem?

1

Om het Buddy-systeem te activeren moet je eerst de Pokémon Go app updaten naar de nieuwste versie, en daarna het spel starten. Druk dan op het Trainer-icoon onderaan het beeldscherm en dan op het icoon onderaan rechts om het menu op te roepen. Hier vind je na het dagboek dan de optie 'Buddy'. Druk erop en je beland op de lijst van de Pokémon in je bezit. Daaruit kies je dan een Buddy.

Nadat je een nieuwe beste vriend hebt gekozen, ben je vast wel benieuwd hoe je die extra Candy kunt verkrijgen. Naargelang de Pokémon is er 1km, 3km of 5km nodig om die extra beloning in de wacht te slepen. Als je teruggaat naar het profielscherm, dan kun je nu naast je Trainer-avatar je nieuwe Pokémon Buddy zien. Deze gaat je vanaf nu vergezellen op je wandeltochten!

Pokémon Go - Hoe wissel ik mijn Buddy?

2

Wil je een andere Buddy selecteren, dan doorloop je opnieuw de vorige stappen om naar de Buddy-optie te gaan. Iets sneller is om meteen te drukken op je huidige Buddy. In de hoek rechts onderaan zie je een 'Wissel'-symbool met twee pijlen. Zo kan je snel switchen.

Belangrijk is dat je je Buddy zoveel kan wisselen als je wil, maar dat je vooruitgang op vlak van kilometers verloren gaat. Let dus altijd goed op hoeveel kilometer je nog moet afleggen tot je de volgende Candy krijgt en of het niet efficiënter is om dit eerst in de wacht te slepen.

Pokémon Go - Wat is het voordeel van het Buddy-systeem?

Door het Buddy-systeem kun je richting de zogenaamde end-game activiteiten gaan. Dit betekent dat je je begint toe te spitsen op de details, zoals het laten vechten van je Pokémon in Arena's of ze verder doen evolueren om de Pokédex te vervolledigen. Daarvoor heb je héél veel Candy nodig, wat je normaal haalt uit het uitbroeden van eieren en Pokémon te vangen. En daarom is het Buddy-systeem zo handig, zeker voor die zeldzame Pokémon die je maar heel erg moeilijk vindt.

3

Neem bijvoorbeeld een Dratini als Buddy, loop met hem rond om extra Candy te verzamelen en voor je het weet kun je hem doen evolueren in een Dragonite. Al moet je er natuurlijk wel nog steeds flink voor stappen. Het is nog even afwachten of de legendarische Pokémon ook sterker gemaakt kunnen worden op deze methode. Stel je voor: een Mewtwo als Buddy!

Voor het afleggen van de afstanden krijg je altijd Candy als beloning. Volgens sommige spelers krijg je af en toe zelfs twee Candy als beloning!

Pokémon Go - Buddy Km Lijst (1km, 3km en 5km Buddy Pokémon)

Net zoals bij het uitbroeden van Eggs moet je voor de zeldzame Pokémon langere afstanden afleggen om Candy te krijgen. Bij de volgende lijst tonen wij je het duidelijke overzicht van de afstanden die je per Buddy moet afleggen om Candy te krijgen.

1 km Buddy-Pokémon 3 km Buddy-Pokémon 5 km Buddy-Pokémon
Caterpie Bulbasaur Onyx
Metapod Ivysaur Hitmonlee
Butterfree Venusaur Hitmonchan
Weedle Charmander Chancey
Kakuna Charmeleon Mr. Mime
Beedrill Charizard Scyther
Pidgey Squirtle Jynx
Pidgeotto Wartortle Electabuzz
Pidgeot Blastoise Magmar
Rattata Ekans Pinsir
Raticate Arbok Lapras
Spearow Sandshrew Eevee
Fearow Sandslash Vaporeon
Pikachu Nidoran (v) Jolteon
Raichu Nidorina Flareon
Clefairy Nidoqueen Omanyte
Clefable Nidoran (m) Omastar
Jigglypuff Nidorino Kabuto
Wiglytuff Nidoking Kabutops
Zubat Vulpix Aerodactyl
Golbat Ninetails Snorlax
Geodude Oddish Dratini
Graveler Gloom Dragonair
Golem Vileplume Dragonite
Magikarp Paras
Gyrados Parasect
Venonat
Venomoth
Diglett
Dugtrio
Meowth
Persian
Psyduck
Golduck
Mankey
Primape
Growlithe
Arkanine
Poliwag
Poliwhirl
Poliwrath
Abra
Kadabra
Alakazam
Machop
Machoke
Machamp
Bellsprout
Weepinbell
Victreebell
Tentacool
Tentacruel
Ponyta
Rapidash
Slowpoke
Slowbro
Magnemite
Magneton
Farfetch'd
Doduo
Dodrio
Seel
Dewgong
Grimer
Muk
Shellder
Cloyster
Gastly
Haunter
Gengar
Drowzee
Hypno
Krabby
Kingler
Voltorb
Electrode
Exeggcute
Exeggutor
Cubone
Marowak
Lickitung
Koffing
Weezing
Rhyhorn
Rhydon
Tangela
Kangashkan
Horsea
Seadra
Goldeen
Seaking
Staryu
Starmie
Tauros
Porygon

Omdat de Legendary Pokémon (Ditto, Arktos, Lavados, Zapdos, Mewtu en Mew) nog niet verkrijgbaar zijn, staan ze ook niet in de tabel. Enkele spelers hebben echter in de code van Pokémon Go zitten wroeten en hebben ontdekt dat al deze Legendaries ook een afstand van vijf kilometer nodig hebben om Candy voort te brengen.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Pokémon Go - Wat je nog over het Buddy-systeem moet weten

4
  • Er is ook een geheim aanwezig in het Buddy-systeem. De meeste Pokémon staan na selectie gewoon naast je Trainer-avatar. Leg je echter 10 kilometer af met Pikachu als Buddy, dan klimt die net zoals in de tv-serie op je schouder!
  • Door een Buddy te hebben verdien je géén experience points, maar enkel Candy.
  • Het is nog niet duidelijk of de Pokémon Go Plus ook afstand meet. .
  • Je kunt een Buddy niet uit de inventaris verwijderen om een Arena te verdedigen. Overweeg dus om twee exemplaren van je Buddy paraat te hebben als je ze voor een Arena wil gebruiken. Trainingsgevechten zijn echter wel nog steeds mogelijk met je Buddy.
  • Alle wezens in dezelfde evolutieketen hebben dezelfde afstand nodig voor Candy.
  • Evolueert je Buddy, dan wordt de teller voor afgelegde afstanden terug op nul gezet. Denk dus goed na voor je een evolutie doet plaatsvinden!

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie