Pokémon Go Berries zijn een van de vele Pokémon Go items die je verzamelt tijdens het spelen van de game. Deze bessen gebruik je op wilde Pokémon om hun gedrag aan te passen en het vervolgens makkelijker te maken om ze te vangen.

pokemongo-berry
De gekozen Berry is actief als deze naast de Pokémon verschijnt.

Je verzamelt deze bessen op dezelfde manier als alle andere items, namelijk door bij PokéStops te passeren. Met wat geluk levert een spin je een Berry op.

De Berries zijn redelijk zeldzaam, dus blijf bij PokéStops spinnen en na een tijdje vind je tussen de talloze Pokéballs en andere benodigdheden een gezonde voorraad Berries.

Om de Berries te gebruiken, druk je op het icoon links beneden. Vervolgens zie je een lijst van de beschikbare Berries. Selecteer het om de Berry in het speelveld te krijgen en druk er nogmaals op om het te gebruiken.

Denk eraan dat elke soort zijn eigen effect en voor- en nadelen heeft. Hieronder zetten we de verschillende soorten Berries op een rij.

Nanab Berries

De nieuwe Nanab Berries werden in de Pokémon Go Gen 2 update geďntroduceerd. Deze Berry vertraagt de bewegingssnelheid van een wilde Pokémon. Nieuwe Pokémon vertonen gedrag dat het vaak moeilijker maakt om ze met een Pokéball te vangen. Gebruik dus deze Berry om hun bewegingen en gedrag makkelijker te voorspellen en dus je kansen op een succesvolle vangst te vergroten.

We raden aan om deze Berries te gebruiken op momenten dat je zo weinig mogelijk Pokéballs wilt verspillen of wanneer je een Pokémon voor het eerst trotseert en je zijn gedrag goed wilt bestuderen

Daarnaast kun je Nanab Berries gebruiken om de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Nanab Berry verhoogt Motivation even veel als de Pinap en standaard Razz Berries.

Pinap Berries

pokemon-go-berry-motivation
Je kunt alle Berries gebruiken om de Motivation van Pokémon in een Gym te verhogen.

De Pinap Berries werden eveneens in de Pokémon Go Gen 2 update geďntroduceerd. Deze verdubbelen de Candy die je bij een succesvolle vangst verdient.

Vooral dat laatste is erg belangrijk: om het dubbele effect te krijgen, moet je de Pokémon vangen met de Pokéball die meteen op de Berry volgt. Als je dus zeker wilt zijn van de bonus, kun je het best een Pinap Berry combineren met andere Berries of betere Pokéballs die je slaagkansen vergroten.

Als de vangst mislukt, kun je opnieuw een Pinap Berry gebruiken om het bonuseffect te heractiveren. Dit is zeker de moeite waard wanneer je een zeldzame of legendary Pokémon trotseert en elke Candy erg kostbaar is.

Daarnaast kun je Pinap Berries gebruiken om de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Pinap Berry verhoogt Motivation even veel als de Nanab en standaard Razz Berries.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Razz Berries en Golden Razz Berries

Als je Pokémon Go al vanaf de launch in de zomer van 2016 speelt, ben je waarschijnlijk al met de Razz Berry vertrouwd. Als je deze Berry aan een wilde Pokémon voert, is hij makkelijker te vangen.

pokemon-go-golden-razz-berry

Hoeveel procent de Razz Berry je kansen op een goede vangst verhoogd is niet duidelijk, maar effect is er zeker wel. Combineer deze Berry met Pokéballs van een hogere kwaliteit en je mag er bijna zeker van zijn dat die kostbare Pokémon niet kan ontsnappen.

Let wel op: het effect van Razz Berries telt niet op. Gebruik er dus maar een per gevecht.

Daarnaast kun je standaard Razz Berries gebruiken om de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Razz Berry verhoogt Motivation even veel als de Pinap en Nanab Berries.

Met de komst van Pokémon Go Raids wordt de Golden Razz Berry geďntroduceerd. Met deze speciale Berry kun je de Motivation van een Pokémon in een keer helemaal hervullen. De Golden Razz Berry is de enige Berry die dit kan.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie