De Pokémon Go Gen 2 update is eindelijk gearriveerd. Er zijn niet alleen nieuwe Pokémon zoals Bellossom en Sunflora, maar ook nieuwe Pokémon Go Special Items zoals de Sun Stone.

Als gevolg daarvan zijn er nieuwe manieren om te evolueren. In de normale Pokémon-games gebruik je de Sun Stone om Gloom en Sunkern te evolueren. Bij Sunkern kun je de item er gewoon op gebruiken, maar In het geval van Gloom moet je het monter de item geven en ruilen. Die methode zit echter niet in Pokémon Go.

De vraag is dus: hoe evolueer je Gloom in Bellosom en evolueer je Sunkern in Sunflora? En hoe krijg je de Sun Stone in Pokémon Go? Het antwoord lees je hieronder.

Hoe Gloom naar Bellossom evolueren in Pokémon Go

pokemongo-bellosom

In de normale Pokémon-games evolueer je Gloom naar Bellossom via een opgespliste evolutieketen. Om Vileplume te krijgen moet je Gloom met een Grass Stone combineren. Voor Bellossom gebruik je een Sun Stone.

Evolutie stenen zitten nog maar pas in Pokémon Go. De Grass Stone is zelfs nog niet beschikbaar. De manieren hoe je deze evolutie items gebruikt, verschilt echter van de andere games.

In Pokémon Go evolueer je Gloom in Bellossom door een Sun Stone samen met de vereiste aantal Pokémon Go Candy te gebruiken. Dit doe je in hetzelfde menu als waar je alle andere Pokémon evolueert.

Hoe Sunkern naar Sunflora evolueren in Pokémon Go

Deze evolutie is nog niet zeker. Sunkern en Sunflora zitten op dit moment nog niet in de game, dus informatie over hun evoluties is momenteel nog speculatie.

Sunkern kan op twee manieren in Sunflora evolueren:

  • Sun Stone + Candy: net zoals bij Gloom klinkt dit logisch. De Sun Stone zit nu in de game en in de andere Pokémon-games had je ook een Sun Stone nodig om Sunkern naar Sunflora te evolueren.
  • Enkel met Candy: waarom alleen Candy? Heel wat Gen 1 Pokémon zoals Raichu en Vileplume hadden in de standaard games elemental stones zoals de Thunder en Grass Stone nodig om te evolueren. In Pokémon Go had je voor deze evoluties tot nu toe enkel maar Candy nodig. Met de introductie van de nieuwe evolutie items zoals de Up-Grade, Dragon Scale, King's Rock en Metal Coat worden de evoluties van de Gen 2 Pokémon echter ingewikkelder. Maar Sunflora wordt als een standaard evolutie beschouwd, net als Raichu. Daarom is het mogelijk dat je enkel Candy nodig hebt.

Wanneer we een correct antwoord hebben, updaten we deze gids met de juiste informatie.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Hoe een Sun Stone in Pokémon Go krijgen

De Sun Stone vind je in Pokémon GO op dezelfde manier als Pokémon Go Eggs. Net als voor alle nieuwe Pokémon Go Special Items zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade en Dragon Scale moet je dus naar de Pokéstops.

Er is verder geen strategie om daar een Sun Stone te bemachtigen. Het komt dus puur op geluk neer. Om het jezelf iets makkelijker te maken, is het verstandig in een stad op pad te gaan. Daar heb je namelijk meer Pokéstops bij elkaar zitten. Maar buiten dat komt het dus neer op disciplinair grinden.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie