De Pokémon Go Gen 2 update is eindelijk gearriveerd. Er zijn niet alleen nieuwe Pokémon zoals Scizor en Steelix, maar ook nieuwe Pokémon Go Special Items zoals de Metal Coat.

Als gevolg daarvan zijn er nieuwe manieren om te evolueren. In de normale Pokémon-games gebruik je de Metal Coat om Scyther en Onix te evolueren. Dat doe je door ze de item vast te laten houden wanneer je ze ruilt. Die methode zit echter niet in Pokémon Go.

De vraag is dus: hoe evolueer je Scyther in Scizor en evolueer je Onix in Steelix? En hoe krijg je de Metal Coat in Pokémon Go? Het antwoord lees je hieronder.

Hoe Scyther naar Scizor evolueren in Pokémon Go

pokemongo-scizor

In de normale Pokémon-games is Scythers evolutie in Scizor wat vreemd. Je moet namelijk niet alleen de Metal Coat item bij je houden, maar hebt ook nog eens een vriend nodig om mee te ruilen.

Gelukkig gaat het in Pokémon GO er een stuk gemakkelijker aan toe. Je moet nog steeds aan een Metal Coat zien te komen, maar hoeft niet op een omslachtige manier te ruilen. Je hebt alleen nog 40 Pokémon Go Candy nodig om je Scyther in Scizor te evolueren. Dat doe je in hetzelfde in-game menu waarin je met Candy andere Pokémon evolueert.

Houd er rekening mee dat je hierna dus geen Metal Coat meer hebt en de nodige Candy kwijt bent, dus wees er zeker van dat dit echt de Pokémon is die je wilt evolueren.

Hoe Onix naar Steelix evolueren in Pokémon Go

pokemongo-steelix

Hetzelfde geldt voor Onix. Ook voor die Pokémon is evolueren in de normale Pokémon-games op zijn zachtst gezegd onhandig.

In Pokémon GO evolueer je Onix in Steelix op precies dezelfde manier als dat je Scyther in Scizor evolueert. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid Candy bij elkaar gesprokkeld hebt, bemachtig een Metal Coat en evolueer je Onix vanuit de in-game menu.

Ook hier geldt: denk goed na of je je zuurverdiende Candy en schaarse Metal Coat voor deze Pokémon wilt inzetten.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Hoe een Metal Coat in Pokémon Go krijgen

De Metal Coat in Pokémon GO vind je in Pokéstops, op dezelfde manier hoe je aan Pokémon Go Eggs komt. Dat houdt in dat het dus op geluk aankomt, net zoals bij de andere Pokémon Go Special Items zoals de King's Rock, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. We hebben helaas nog geen andere manier gevonden om op zijn minst de kans aan een Metal Coat te komen te vergroten.

Het komt erop neer dat je dus simpelweg de benen moet strekken. In steden zitten overigens de meeste Pokéstops.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie