Stardust en Candy zijn wat je nodig hebt om je Pokémon sterker te maken en te evolueren in Pokémon GO. Je hebt er veel van nodig, dus het is belangrijk dat je weet wat Stardust en Candy nu precies zijn en waar je het kan vinden.

Stardust in Pokémon GO

In tegenstelling tot Candy, die gebonden zijn aan een specifiek type Pokémon, is Stardust vrij te gebruiken op alle Pokémon.

1

Met Stardust verhoog je het level van je Pokémon, en maak je je Pokémon dus sterker. Om je Pokémon te evolueren heb je Candy nodig. Om snel veel Stardust te krijgen moet je gewoon niet kieskeurig zijn met het vangen van Pokémon. Vang elke Pokémon die je tegenkomt en je krijgt telkens Stardust dat je kan gebruiken op je favoriete Pokémon. Je krijgt ook Stardust als je een egg laat hatchen. Het is dus de moeite waard om veel kilometers te stappen. Niet enkel om nieuwe Pokémon te krijgen, maar ook om Stardust te verzamelen.

Als je een Gym succesvol verdedigd voor een volledige dag krijg je ook een beetje Stardust. 500 Stardust om precies te zijn, en dat voor elke dag waarop je de Gym succesvol verdedigd.Als je Pokémon aan Professor Willow geeft, krijg je helaas geen Stardust. Enkel Candy.

Candy in Pokemon Go

Candy heb je nodig als je je Pokémon wil evolueren. Je hebt echter veel Candy nodig, soms zelfs meer dan 100. Daarbovenop zijn Candy specifiek voor Pokémon. Ratata Candy kan je niet gebruiken op een Pidgey. Gelukkig werkt Candy wel nog op geëvolueerde Pokémon. Ratata Candy werkt dus wel op een Raticate. Je Pidgey Candy mag je sparen voor je Pidgeot.

2

Net zoals met Stardust is de snelste manier om Candy te verzamelen gewoon alle Pokémon vangen die je tegenkomt. Wil je van je Charmander een Charizard maken, vang dan zeker elke Charmander die je tegenkomt. Want voor elke Charmander krijg je Charmander Candy, en met 25 Charmander Candy kan je een Charmelon maken. En met vervolgens opnieuw 100 Charmander Candy kan je evolueren naar een Charizard. Dat zijn een hoop Charmanders, dus start zo snel mogelijk en laat geen enkele kans liggen.

Ook voor het hatchen van eggs krijg je Candy. Veel zelfs. Maar het is niet te voorspellen wat voor Candy je krijgt want je weet op voorhand niet wat er uit je egg zal komen. Toch kan veel eggs hatchen je alleen maar vooruit helpen.

De derde manier is Candy krijgen van Professor Willow. Je kan Pokémon die je teveel hebt transferen naar hem. In ruil geeft hij je dan één Candy van dat type. Maar het is nog steeds beter dan tientallen Pokémon hebben die je niet nodig hebt. Om een Pokémon naar de Professor te transferen, klik je in de Pokédex een Pokémon aan en klik je op 'Transfer'. Bevestig je keuze en je krijgt de Candy automatisch.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Hoe dan ook, het hele punt van Pokémon GO is om ze te vangen, dus vang er zoveel mogelijk en je gaat op alle vlakken vooruit.

BELANGRIJK! Weet ook wat niet werkt. Er bestaan websites die claimen dat ze je Pokécoins, Stardust of Candy toesturen als je inlogt en als 'veiligheidsmaatregel' persoonlijke gegevens of zelfs bankgegevens geeft. Vertrouw deze sites niet! Ze stelen je data en zullen niets voor je doen in Pokémon GO!

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie