Enkele Britse ontwikkelaars werken samen aan een game-adaptatie van het boek Animal Farm van George Orwell. De game wordt een combinatie van een adventure- en een tycoon-game.

In de game speel je als een van de dieren op Manor Farm gedurende de gebeurtenissen in het boek. Je probeert het dagelijkse leven op de boerderij te organiseren, maar maakt daarnaast ook keuzes waarvan je 'nadien de gevolgen moet ondergaan'.

12

De ontwikkelaars willen naar eigen zeggen ook een statement maken. "We leven in turbulente tijden waarin democratieŽn langs alle kanten worden aangevallen. We willen het verhaal van Orwell aanpassen voor een nieuw publiek en medium, maar tegelijk ook trouw blijven aan de visie van de auteur".

Een releasedatum voor Animal Farm is nog niet bekend. Aan de game werken onder andere medewerkers van Bossa Studios mee, bekend van I Am Bread. Onze I Am Bread review lees je hier nog eens.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Redacteur

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content