Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony staat geen crossplay toe met Xbox One en Nintendo Switch

Denkt aan de kinderen.

Tijdens E3 zijn er twee games aangekondigd met Cross Play, de mogelijkheid om met elkaar te spelen ongeacht welke console of pc je hebt. Sony houdt zich hier echter afzijdig van.

De games in kwestie zijn Rocket League en Minecraft. Deze games zijn respectievelijk aangekondigd op de Nintendo Switch en de Xbox One en bieden multiplayer aan tussen alle pc- en consoleversies.

Moedersite eurogamer.net heeft Jim Ryan geïnterviewd, het hoofd Global Sales and Marketing van Sony. In dit interview licht hij het standpunt toe.

Bekijk op YouTube

'Het is niet alsof we hier filosofisch op tegen zijn. We hebben het in het verleden ook gedaan. [...] Het is een commercieel gesprek tussen ons en onze aandeelhouders en daar ga ik verder niet op in', aldus Ryan.

'We moeten rekening houden met onze spelers. Het publiek van Minecraft is erg jong en wij beloven onze spelers dat we op ze letten. Wij hebben niet de middelen om zoveel externe factoren in de gaten te houden.'

Op de opmerking dat Nintendo hier geen probleem mee heeft, is Ryan kort en bondig: 'Ja, dat klopt. Iedereen maakt hier zijn eigen keuzes in. '

Ryan laat tot slot weten dat de discussie hieromtrent niet per se voorbij hoeft te zijn. Er zijn alleen op dit moment geen lopende gesprekken om cross play toch mogelijk te maken voor het PlayStation 4-publiek.

De aankondigingen van Minecraft en Rocket Leage vind je in ons E3 2017 nieuwsoverzicht.

Read this next