Tomb Raider speelbaar vanuit je browser

De tombes zijn open.

Het is vanaf nu mogelijk om de eerste vijf Tomb Raider games direct in je webbrowser te spelen. Dat is mogelijk gemaakt door het OpenTomb-project.

De engine is in staat om de games in een hogere framerate te draaien, en voegt ook een eerstepersoons-perspectief toe. Om de games direct in je browser te spelen heb je wel de originele bestanden nodig. Er is wel een speelbare demo, gebaseerd op het tweede level uit de eerste game.

tomb

Het team geeft aan geen originele code gebruikt te hebben aangezien ze geen contact konden leggen met Core en Eidos, de ontwikkelaar en uitgever van de originele games. Ook al zijn de originele games te koop en speelbaar via DosBox, ging het team toch dit project aan.

"Als een game engine ouder wordt is de kans kleiner dat het op nieuwe systemen werkt. Maar in het geval van Open Tomb draait het op elk gewenst platform", aldus de website.

Er is ook ander Tomb Raider nieuws. De eerste officiële afbeeldingen van de Tomb Raider film zijn onthuld.

Advertentie

Ga naar comments (2)

Gerelateerde games

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob  |  Lethsrock

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread