Registratie telefoonnummer wordt verplicht voor Ranked Mode Dota 2

Wie heb ik aan de lijn?

Vanaf 4 mei is het verplicht om een telefoonnummer te registreren om deel te nemen aan Ranked Matches in Dota 2. Valve wil met deze maatregel het fenomeen van Smurfing tegengaan.

Bij Smurfing maken ervaren spelers een nieuwe account aan om zo tegen spelers met een lagere Skill Rating uit te komen. Dat zorgt volgens de ontwikkelaar vooral in de lagere Skill Brackets voor een negatieve spelervaring.

In het verleden implementeerde Valve al een soortgelijk systeem in Counter-Strike: Globale Offensive, maar in die game is de registratie van een telefoonnummer optioneel.

Daarnaast maakt Valve ook bekend dat het weer mogelijk is om solo te queuen voor Ranked Matches. Het matchmaking-systeem plaatst deze spelers dan in matches met andere mensen die eveneens solo queuen.

Vorige week kwam Valve ook al in de media. Toen maakte de ontwikkelaar bekend dat Counter-Strike: Global Offensive naar de Source 2 Engine komt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread