PETA hekelt Nintendo in open brief

"Melk-minigame in 1-2-Switch haalt alle wreedheid uit melken."

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA bekritiseert Nintendo voor een onrealistische weergave van koeien melken. De minigame Melktijd in 1-2-Switch verbloemt volgens PETA de uitbuiting van koeien in melkerijen.

PETA

PETA-oprichter Ingrid Newkirk zegt in de brief dat Melktijd als simulator op alle aspecten van melkveehouderij moet ingaan, zoals de 'gewelddadige inseminatie van koeien.'

Volgens haar moet Nintendo spelers er ook aan herinneren 'dat ze door melk te drinken een industrie steunen die moeders en baby's uit elkaar drijft.'

"We raden aan dat Nintendo zich richt op minigames waarin van dierenleed geen sprake is, in plaats van de waarheid te verbloemen", schrijft Newkirk. "Is het team moedig genoeg om de waarheid onder ogen te zien?"

Bert ging kort na de release van de Nintendo Switch aan de slag met 1-2-Switch. Zijn verdicts lees je nog eens in de 1-2-Switch review.

Advertentie

Ga naar comments (4)

Over de auteur

Bert Van der Hoogerstraete

Bert Van der Hoogerstraete

Taalwachter

Bert is een goedhartige kerel, zolang hij geen taalfouten ruikt. Zijn vrije tijd besteedt hij aan het poetsen van de schedels van redactieleden die ooit een dt-fout hebben gemaakt. Vindt de Game Boy Advance nog steeds de beste console ooit.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Valorant komt mogelijk ook naar consoles

Maar enkel als de game daar waardig wordt bevonden.

Valorant gids en tips voor beginners en gevorderden

Een verzameling van al onze Valorant tips voor startende spelers en oude rotten.

Reacties (4)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread