Accessoire-maker Mad Catz vraagt faillissement aan

Game over.

Accessoire-maker Mad Catz heeft faillissement aangevraagd. Alle bestuursleden van het bedrijf hebben recentelijk hun ontslag ingediend.

Mad Catz begeeft zich al langer in financiŽle moeilijkheden. Zo stapte vorig jaar al een aantal bestuurslieden op toen bleek dat de accessoireverkoop voor Rock Band 4 niet het gewenste financiŽle resultaat opleverde.

Na een ontslagronde en het stopzetten van services voor Rock Band 4, is nu duidelijk geworden dat het bedrijf geen doorstart heeft kunnen maken. In juni kondigde Mad Catz aan een enorm verlies te hebben geleden.

De intellectuele eigendommen van Mad Catz worden verkocht onder het oog van PriceWaterHouseCoopers Inc.

"De bestuursleden hebben in 2016 een speciaal comitť gevormd om strategische opties en alternatieven te onderzoeken, waaronder een verkoop van het bedrijf; dit om de aandeelhouderswaarde zo hoog mogelijk te houden."

"Het comitť heeft uiteindelijk besloten om vrijwillig faillissement aan te vragen; hierbij rekening te hebben gehouden met de aandeelhouders en een aantal andere factoren."

"De financiŽle adviseur benoemde hierbij dat geen enkele derde partij interesse heeft in een financiŽle overname van het bedrijf. Daarnaast hebben aandeelhouders aangegeven geen extra investering te willen doen", aldus Mad Catz-baas Karen McGinnis.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Nick Jansen

Nick Jansen

Redacteur

Fervent gamer van zoín beetje elk platform; het tijdperk speelt geen rol. Probeert in het slechte het goede te vinden (en er eventueel om te lachen). Houdt van synthesizermuziek, neon, laserstralen, cassettes, VHS en slechte oneliners. Heeft geen haast met het aanschaffen van het allernieuwste op de markt, maar pluist liever het verleden uit; op zoek naar originele en gewaagde titels met vernieuwende ideeŽn.

Gerelateerde content

Google: 'Stadia Pro-abonnement is geen Netflix voor games'

Eerder vergelijkbaar met PlayStation Plus of Xbox Live Gold.

The Witcher tv-serie is vooral gericht op volwassenen

Update: nu ook eerste trailer onthuld.

Wargroove release voor PlayStation 4 bekend

Zonder cross-platform multiplayer.

Nieuwe Nintendo Switch aangekondigd

Niet de Lite, maar ook geen Plus

Verder op de site...

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread