Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon GO-spelers lopen gemiddeld 2000 meer stappen

Hebben vergrote kans 10.000 passen per dag te behalen.

Pokémon GO-spelers lopen gemiddeld 2000 meer stappen dan voor ze de game speelden. Dat blijkt uit een onderzoek door Hanzhang Xu.

"Pokémon Go is een van de meest populaire mobile games in de geschiedenis", zegt Xu tijdens een conferentie van de American Heart Association.

"In tegenstelling tot traditionele games moedigt het spelers aan fysiek actief te zijn en de echte wereld te verkennen. De game heeft een grote potentie om lichamelijke activiteit te promoten."

Gemiddeld liepen de 167 iPhone-gebruikers met Pokémon GO die aan het onderzoek meededen 7600 stappen na de app 50 dagen te hebben gebruikt. Dat is volgens Xu een gemiddelde toename van 2000 stappen per dag.

Cover image for YouTube videoDiscover Pokémon in the Real World with Pokémon GO!

In vergelijking met niet-spelers behalen Pokémon GO-gebruikers twee maal zo vaak 10.000 stappen per dag. Xu ziet zelfs mogelijkheden voor verbeteringen op sociaal gebied. "De game kan als sociaal medium werken en spelers met elkaar in gesprek brengen."

Pokémon Go is een app voor Android- en iOS-smartphones. Eerder deze maand kondigde ontwikkelaar Niantic dat Pokémon GO in 2017 Legendary Pokémon krijgt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties