Pokémon GO-spelers lopen gemiddeld 2000 meer stappen dan voor ze de game speelden. Dat blijkt uit een onderzoek door Hanzhang Xu.

"Pokémon Go is een van de meest populaire mobile games in de geschiedenis", zegt Xu tijdens een conferentie van de American Heart Association.

"In tegenstelling tot traditionele games moedigt het spelers aan fysiek actief te zijn en de echte wereld te verkennen. De game heeft een grote potentie om lichamelijke activiteit te promoten."

Gemiddeld liepen de 167 iPhone-gebruikers met Pokémon GO die aan het onderzoek meededen 7600 stappen na de app 50 dagen te hebben gebruikt. Dat is volgens Xu een gemiddelde toename van 2000 stappen per dag.

In vergelijking met niet-spelers behalen Pokémon GO-gebruikers twee maal zo vaak 10.000 stappen per dag. Xu ziet zelfs mogelijkheden voor verbeteringen op sociaal gebied. "De game kan als sociaal medium werken en spelers met elkaar in gesprek brengen."

Pokémon Go is een app voor Android- en iOS-smartphones. Eerder deze maand kondigde ontwikkelaar Niantic dat Pokémon GO in 2017 Legendary Pokémon krijgt.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Meer artikels van Dirk Schuit

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Pokémon Go Trading - Pokémon ruilen met je vrienden

Alles wat je over Trading in Pokémon Go moet weten.

Pokémon Go Kanto Week Event - bonussen, starttijd, eindtijd en alles wat we weten

Alles wat we weten over het Pokémon Go Kanto Week evenement.

Pokemon Go types: een overzicht van alle zwaktes en sterktes

Een overzicht van welke Pokémon types zwak of sterk zijn tegen andere Pokémon types in Pokémon Go