Zo voorkom je dat je Joy-Cons de-synchroniseren

Watervaste theorie.

Verschillende berichten op het internet spraken onlangs over het feit dat de Joy-Con controllers van de Nintendo Switch de-synchroniseren tijdens het spelen.

Het probleem is op verschillende manieren merkbaar. Volgens berichten blijft Link in Breath of the Wild een paar seconden naar één richting lopen, en in het calibratiemenu van de Nintendo Switch zie je dat het draaien van de stick wordt onderbroken.

Het fenomeen doet zich voor wanneer je de Joy-Cons volledig bedekt met een hand, of bijvoorbeeld achter je rug houdt terwijl je voor de console zit. Het Bluetooth-signaal van de controllers wordt geabsorbeerd door het water in het menselijk lichaam, waardoor de connectie onderbroken wordt.

Het Bluetooth-signaal is in theorie te versterken middels een firmware-update, maar een sterker signaal betekent ook dat de batterij van de controllers sneller leeg gaat. Voor nu is het van belang dat de controllers niet bedekt of geblokkeerd worden tijdens het spelen.

Nintendo heeft nog niet gereageerd op het fenomeen. Op de site lees je alles wat we weten over de Nintendo Switch. De console lanceert op 3 maart.

Advertentie

Ga naar comments (4)

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob  |  Lethsrock

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (4)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread