Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkelaar Forza Horizon opent nieuwe studio

Plankgas vooruit.

Ontwikkelaar Playground Games richt een tweede ontwikkelingsstudio op. Playground Games is de maker van de Forza Horizon games, maar wil zich nu ook focussen op games buiten het racing genre.

Playground Games bestaat uit voormalige medewerkers van onder andere Codemasters en Bizarre Creations, en ontwikkelt sinds 2010 voor Microsoft de Forza Horizon games. Met deze nieuwe studio wil de ontwikkelaar zichzelf 'testen in nieuwe genres.'

"We hebben het gevoel dat we de afgelopen jaren vrij goed zijn geworden in het maken van racing games. We kunnen altijd beter worden, maar we willen onszelf graag bewijzen in een ander genre. Daarom willen we ook een aantal nieuwe getalenteerde mensen aantrekken."

Aan welk project de nieuwe studio concreet werkt, is nog niet bekend. Naast dit nieuwe project blijft Playground Games ook de Forza Horizon games ontwikkelen.

Vorige maand kwam de ontwikkelaar nog in de aandacht na het per ongeluk uploaden van een debug versie van Forza Horizon 3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon 3

Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties