Ontwikkelaar Blizzard Entertainment meldt dat 22.865 Zuid-Koreaanse Overwatch spelers hun toegang tot de game verliezen.De spelers in kwestie maakten volgens de ontwikkelaar gebruik van cheat software.

Vooral aimbot software vormt volgens de ontwikkelaar een probleem. Deze geeft de gebruiker een betere nauwkeurigheid. Daarnaast verkrijgen cheaters ook een voordeel via software die de tegenstander lag bezorgt.

Op het Koreaanse battle.net forum meldt de ontwikkelaar verder: "We zijn er ons van bewust dat er malafide software circuleert bij bepaalde groepen, en we gaan hier dan ook nog verdere maatregelen tegen nemen".

OW1

Het is echter onduidelijk welke impact deze acties hebben. In Zuid-Korea zijn er namelijk veel 'PC Bangs'. Dat zijn gamingcentra waar mensen voor een vast bedrag kunnen gamen. Hiervoor hoeven ze de game zelf niet te bezitten, maar huren ze het voor een vast bedrag per uur.

Onlangs kondigde Blizzard Entertainment ook al het Overwatch: Year of the Rooster evenement aan.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Overwatch Competitive Play - Alle details op een rij

De jacht op skill rating kan beginnen.

Overwatch - Watchpoint Gibraltar Map gids

Tips voor aanvallers en verdedigers.

Co-opinie #1

De redactie blikt graag nog even terug.