Nintendo Switch ondersteunt bij lancering geen streamingdiensten

Nietflix.

De Nintendo Switch ondersteunt bij de lancering op 3 maart geen streamingdiensten zoals Netflix. Ook is de console in eerste instantie niet compatibel met oudere games en controllers.

"We willen van de Switch eerst en vooral een schitterende gameconsole maken", aldus Nintendo in een interview met gamesite Kotaku. "Daarom ondersteunt de console eerst geen streamingdiensten. We kijken wel hoe we die in een toekomstige update kunnen toevoegen."

Het gebrek aan backwards compatibiliteit geldt voor alle fysieke games die op andere Nintendo-systemen zijn gelanceerd. Zo kun je geen Nintendo 3DS-cartridges in de Switch steken. Over het eventuele overdragen van Virtual Console-games laat Nintendo niks weten.

Wat hardware betreft, geeft Nintendo wel aan dat het op termijn bekijkt om 'bepaalde controllers' met de Switch compatibel te maken. Ook wordt overwogen om externe harde schijven te ondersteunen.

Bert ging onlangs naar Parijs om op de Switch te spelen. Je leest daarover meer in zijn Nintendo Switch hands-on. In onze Nintendo Switch preview lees je meer over de console.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bert Van der Hoogerstraete

Bert Van der Hoogerstraete

Taalwachter

Bert is een goedhartige kerel, zolang hij geen taalfouten ruikt. Zijn vrije tijd besteedt hij aan het poetsen van de schedels van redactieleden die ooit een dt-fout hebben gemaakt. Vindt de Game Boy Advance nog steeds de beste console ooit.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread