Atelier Sophie en Nights of Azure komen naar Steam

Meer JRPG's naar de pc.

Koei Tecmo maakt bekend dat Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book en Nights of Azure naar Steam komen, en daar vanaf 7 februari verkrijgbaar zijn.

Atlier Sophie en Nights of Azure zijn respectievelijk een turn-based RPG en een actie-RPG, die beide ook op de PlayStation 4 zijn te spelen. Beide zijn ontwikkeld door Gust, en hiermee komen de games van die Japanse ontwikkelaar voor het eerst uit op de pc.

Gust staat voornamelijk bekend als de studio achter de Atelier-serie, die in 2005 begon op de PlayStation 2. Sindsdien zijn er tientallen Atelier-games gelanceerd, onder meer ook voor de PlayStation 3 en de PlayStation Vita. De gameplay draait grotendeels om het vinden van ingrediënten, om daarmee je eigen items en equipment te maken.

Koei Tecmo volgt in de voetsporen van NIS America. De uitgever bracht eerder voor het eerst een Disgaea-game uit voor de pc, een Japanse stratgie-RPG die voorheen ook alleen weggelegd was voor consoles en handhelds. De trend is al langer gaande. Zo zijn veel Final Fantasy-games uit het verleden nu ook op Steam te vinden, en werd Grandia 2 er onlangs nog voor uitgebracht.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread