Capcom verwacht Resident Evil 7 vier miljoen keer te verkopen

Op de eerste dag.

Capcom verwacht op basis van pre-orders en 'trends' dat Resident Evil 7 op de dag van lancering 4 miljoen keer wordt verkocht, wereldwijd. Dat meldt marketing-hoofd Antoine Molant in een interview met MCV.

Molant noemt Resident Evil 7 'waarschijnlijk de grootste Capcom-game voor de nieuwe generatie spelcompters'. "Het ziet er goed uit voor de game in het Verenigd Koninkrijk en andere gebieden. We leunen nog niet achterover, maar hebben er wel vertrouwen in. Er zijn al veel pre-orders geplaatst."

Capcom verwachtte in 2012 dat Resident Evil 6 na de lancering in oktober 7 miljoen keer verkocht zou worden, voor het einde van dat jaar. Door de negatieve reviews werd die verwachting omlaag bijgesteld naar 6 miljoen. Na een half jaar stond de teller op 4,9 miljoen. Eind 2015 werd duidelijk dat de game in z'n geheel 6,3 miljoen keer is verkocht.

Resident Evil HD Remaster verkocht onlangs echter juist boven verwachting. De remake van de originele Resident Evil is voor Sony de snelst verkopende game in de PlayStation Store en voor Capcom tevens de best verkochte downloadbare game ooit. Het zorgde ervoor dat Capcom ook Resident Evil 0 als HD-versie opnieuw uitbracht, gebundeld op cd met de eerste game.

De releasedatum van Resident Evil 7 is 24 januari. De first-person survival-horrorgame lanceert dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Bekijk ook de Resident Evil 7 Collector's Edition.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread