Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Capcom verwacht Resident Evil 7 vier miljoen keer te verkopen

Op de eerste dag.

Capcom verwacht op basis van pre-orders en 'trends' dat Resident Evil 7 op de dag van lancering 4 miljoen keer wordt verkocht, wereldwijd. Dat meldt marketing-hoofd Antoine Molant in een interview met MCV.

Molant noemt Resident Evil 7 'waarschijnlijk de grootste Capcom-game voor de nieuwe generatie spelcompters'. "Het ziet er goed uit voor de game in het Verenigd Koninkrijk en andere gebieden. We leunen nog niet achterover, maar hebben er wel vertrouwen in. Er zijn al veel pre-orders geplaatst."

Capcom verwachtte in 2012 dat Resident Evil 6 na de lancering in oktober 7 miljoen keer verkocht zou worden, voor het einde van dat jaar. Door de negatieve reviews werd die verwachting omlaag bijgesteld naar 6 miljoen. Na een half jaar stond de teller op 4,9 miljoen. Eind 2015 werd duidelijk dat de game in z'n geheel 6,3 miljoen keer is verkocht.

Bekijk op YouTube

Resident Evil HD Remaster verkocht onlangs echter juist boven verwachting. De remake van de originele Resident Evil is voor Sony de snelst verkopende game in de PlayStation Store en voor Capcom tevens de best verkochte downloadbare game ooit. Het zorgde ervoor dat Capcom ook Resident Evil 0 als HD-versie opnieuw uitbracht, gebundeld op cd met de eerste game.

De releasedatum van Resident Evil 7 is 24 januari. De first-person survival-horrorgame lanceert dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Bekijk ook de Resident Evil 7 Collector's Edition.

Read this next