Gerucht: Nintendo Switch heeft GameCube Virtual Console ondersteuning

Ku-buslading geruchten.

Meerdere anonieme bronnen hebben tegenover Eurogamer.net bevestigd dat de Virtual Console op de Nintendo Switch GameCube games ondersteunt.

Tot dusver zijn Super Mario Sunshine, Luigi's Mansion en Super Smash Bros Melee omgezet. Momenteel wordt er aan Animal Crossing gewerkt. Het team achter de Nintendo Classic Mini NES is verantwoordelijk voor de Switch Virtual Console.

De Virtual Console-service bestaat sinds de Nintendo Wii en maakt het mogelijk games te kopen die op eerdere Nintendo consoles zijn uitgekomen. De service biedt NES, Super NES, Nintendo 64 en Nintendo DS games aan.

Eerder aangekochte games op de Virtual Console zijn via een inwisselprogramma tegen een kleine vergoeding ook op de Switch te spelen. Daarnaast beweren de bronnen dat Nintendo aan een adapter werkt die het mogelijk maakt om oudere controllers op de Switch te gebruiken.

In ons Nintendo Switch - Alles wat we weten artikel vind je meer informatie over de nieuwe console. In ons Nintendo Switch - Pro of contra? artikel lees je hoe de redactie over de console denkt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread