Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Sun en Moon - Evolution Items: Fire, Water, Leaf, Thunder Stone en meer

Special needs.

In Pokémon Sun en Moon evolueren sommige Pokémon alleen als je het juiste evolutie item op ze gebruikt. De bekendste van die items zijn de evolution stones, vooral handig als je Eevee in een van zijn vele evolutievormen wilt veranderen. Maar er zijn ook nog andere evolution items zoals klauwen en technologische snufjes.

Sommige van die items kun je makkelijk in de winkel kopen, maar voor andere moet je wat beter op zoek gaan. Op deze pagina hebben we alle evolutie items op een rij gezet, inclusief hun locatie en voor welke Pokémon evoluties ze nodig zijn.

Meer informatie over de verschillende manieren waarop Pokémon evolueren, lees je in: Pokémon Sun en Moon - Evoluties: zo evolueren alle Pokémon

Pokémon Sun en Moon - Evolutie items: locaties en bijpassende Pokémon

  • Fire Stone

    Diglett's Tunnel, Poké Pelago, Konikoni City winkel

    Vulpix -> Ninetales, Growlithe -> Arcanine, Eevee -> Flareon, Pansear -> Simisear

    Een bloedhete steen die geliefd is bij Fire-Pokémon. De bekendste evolutie die een Fire Stone nodig heeft, is natuurlijk Eevee naar Flareon. Die steen kun je trouwens makkelijk in de Konikoni City shop kopen.

  • Ice Stone

    Po Town, Poké Pelago

    Alolan Vulpix -> Alolan Ninetales, Alolan Sandshrew -> Alolan Sandslash

    Een ijskoude steen die op de tropische eilanden van Sun en Moon toch nog zijn nut heeft. Je hebt de Ice Stone namelijk nodig om de Alola-vormen van Vulpix en Sandshrew te evolueren. Kijk goed rond in de Po Town of hoop op het beste in Poké Pelago.

  • Water Stone

    Route 8, Poké Pelago, Konikoni City Winkel

    Poliwhirl -> Poliwrath, Shellder -> Cloyster, Staryu ->Starmie, Eevee -> Vaporeon, Lombre -> Ludicolo, Panpour -> Simipour

    Je steekt beter geen Water Stone in je broekzak als je gênante momenten wilt vermijden. Het is een waardevolle steen, omdat het heel wat Pokémon evolueert. Cloyster, Starmie en Vaporeon zijn bijvoorbeeld nuttige aanvullingen op je team. Gelukkig kun je een hele berg Water Stones in het winkeltje in Konikoni City kopen.

  • Leaf Stone

    Poké Pelago, Konikoni City Winkel

    Gloom -> Vileplume, Weepinbell -> Victreebel, Exeggcute -> Exeggutor, Nuzleaf -> Shiftry, Pansage -> Simisage

    Een Leaf Stone moet rijk zijn aan plantaardige voedingsbestanddelen, want heel wat Pokémon gebruiken het om te evolueren. Onze favoriet? Langnek Exeggutor natuurlijk. Leaf Stones vind je in het winkeltje in Konikoni City.

  • Thunder Stone

    Route 8, Poké Pelago, Konikoni City Winkel

    Pikachu -> Raichu, Eevee -> Jolteon, Eelektrik -> Eelektross

    Zonder een Thunder Stone zou Pokémon-mascotte Pikachu nooit kunnen evolueren. De Alolan Raichu is trouwens een verbetering tegenover het origineel, want hij leert de krachtige aanval Psychic. Ga naar het winkeltje in Konikoni City om een Thunder Stone te kopen.


Meer Pokémon Sun en Moon tips:

Pokémon Sun en Moon - Starters: Rowlet, Litten of Popplio kiezen?

Pokémon Sun en Moon - Evoluties: zo evolueren alle Pokémon

Pokémon Sun en Moon - QR Codes voor alle Pokémon

Pokémon Sun en Moon - Zygarde Cell en Core locaties

Pokémon Sun en Moon - Evoluties: zo evolueren alle Pokémon

Pokémon Sun en Moon - Exclusieve Pokémon en andere verschillen tussen beide versies

Pokémon Sun en Moon - SOS Battles: Shiny en zeldzame Pokémon vangen

Pokémon Sun en Moon tips en tricks voor beginners en experts


  • Moon Stone

    Route 13, Poké Pelago, Clefairy, Jigglypuff, Cleffa

    Nidorina -> Nidoqueen, Nidorino -> Nidoking, Clefairy -> Clefable, Jigglypuff -> Wigglytuff, Skitty ->Delcatty, Munna -> Musharna

    Volgens geruchten komt deze steen uit de ruimte. Je gebruikt een Moon Stone om onder andere Clefairy en Jigglypuff te evolueren. Leuk weetje: als je geluk hebt, kun je er met een aanval zoals Thief of Covet eentje van een wilde Clefairy, Jigglypuff en Cleffa stelen.

  • Sun Stone

    Blush Mountain, Poké Pelago

    Gloom -> Bellossom, Sunkern -> Sunflora, Cottonee -> Whimsicott, Petilil -> Lilligant, Heloptile -> Heliolisk

    Met zo'n steen haal je meteen het zonnetje in huis. Stel Pokémon zoals Cottonee en Petilil bloot aan de stralen van een Sun Stone en ze evolueren meteen. Fotosynthese is duidelijk niet te onderschatten!

  • Oval Stone

    Paniola Ranch, Poké Pelago, Happiny

    Happiny -> Chansey

    Deze steen is zo rond als een Pokémon-ei. Laat een Happiny een Oval Stone vasthouden, stijg een level tijdens daglicht en pats, je hebt een Chansey. Gelukzak! Met een beetje geluk en Thief of Covet kun je ook zo'n steen van een wilde Happiny stelen.

  • Dawn Stone

    Hau'oli City, Poké Pelago

    Kirlia -> Gallade, Snorunt -> Froslass

    Deze glinsterende evolutie steen heb je nodig om een Kirlia naar de Gallade en een Snorunt naar de Froslass te evolueren. Let ook op dat je Kirlia mannelijk en je Snorunt vrouwelijk moet zijn om dat te doen.

  • Dusk Stone

    Poni Wilds, Poké Pelago

    Murkrow -> Honchkrow, Misdreavus -> Mismagius, Lampent -> Chandelure, Doublade -> Aegislash

    Deze duistere steen is nodig om een heleboel Ghost- en Dark-Pokémon te laten evolueren, zoals Murkrow naar Honchkrow.

  • Prism Scale

    Exeggutor Island, vissen

    Feebas -> Milotic

    Een mysterieuze schelp die schittert in alle kleuren van de regenboog. Geef het aan een Feebas en ruil de lelijke vis om 'm in een prachtige (en krachtige) Milotic te evolueren. De Prism Scale ligt op maar één plaats, maar met een beetje geluk sla je er tijdens het vissen ook eentje aan de haak.

  • Metal Coat

    Magnemite, Skarmory, Beldum

    Onix -> Steelix, Scyther ->Scizor

    Dit voorwerp heeft een dubbele functie. Als een Pokémon het vasthoudt, maakt het aanvallen van het Steel-type een beetje krachtiger. Geef je het aan een Onix of een Scyther en ruil je die Pokémon vervolgens, dan krijg je een Steelix of Scizor. Metal Coat is niet makkelijk te vinden. Je moet het met Thief of Covet stelen van een Magnemite, Skarmory of Beldum. Er is slechts 5% kans dat ze Metal Coat bij zich hebben, dus je hebt wel wat geduld nodig.

  • Magmarizer

    Seafolk Village, Battle Tree winkel, Magmar, Magby

    Magmar -> Magmortar

    Magmarizer is een doos vol met magma-energie. Best niet laten vallen, dus! Geef er een aan een Magmar en ruil de vurige eend om 'm in een Magmortar te evolueren. Alola heeft Magmarizers in overvloed. Met een beetje geluk kun je er met Thief of Covet zelfs eentje van een wilde Magmar of Magby stelen.

  • Electrizer

    Seafolk Village, Battle Tree winkel, Electabuzz, Elekid

    Electabuzz -> Electivire

    Electrizer is de Pokémon-variant van een powerbank. Zouden de inwoners van Alola dat gebruiken als ze Pokémon GO spelen? Enfin, je gebruikt het Electrizer om een Electabuzz in een Electivire te evolueren. Gewoon even laten vasthouden en ruilen. Probeer er met Thief of Covet ook eens eentje van een wilde Electabuzz of Elekid te pikken.

  • King's Rock

    Route 1, Battle Tree winkel, Poliwhirl, Poliwrath, Slowbro, Politoed, Hariyama

    Poliwhirl -> Politoed, Slowpoke -> Slowking

    King's Rock kun je voor twee dingen gebruiken. Als je Pokémon het vasthoudt, dan kan het gebeuren dat je vijand 'flincht' als je aanvalt. Of geef het aan een Poliwhirl of Slowpoke en ruil die Pokémon om een evolutie te krijgen. Als je een verzameling Kings Rocks wilt aanleggen, kun je er altijd met Thief of Covet een proberen te stelen.

  • Razor Claw

    Jangmo-o, Hakamo-o, Kommo-o

    Sneasel -> Weavile

    Een Pokémon die Razor Claw vasthoudt, heeft meer kans om een Critical Hit toe te brengen. Of geen het aan een Sneasel en level die 's nachts op om 'm in Weavile te evolueren. Razor Claws zijn vrij zeldzaam in Alola: je kunt ze enkel van Jangmo-o, Hakamo-o en Kommo-o stelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Sun and Moon

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties