PlayStation 4 Pro - 5 dingen die je moet weten

Proper.

Vandaag komt de PlayStation 4 Pro uit. Sony kondigde de nieuwe console afgelopen september officieel aan. Het gonsde al maandenlang van de geruchten dat de ontwikkelaar zou werken aan een krachtigere PlayStation 4 met de codenaam 'Neo'. Maar hoe verschilt de PlayStation 4 Pro nu van zijn 'normale' variant? Hier lees je vijf dingen die je over de console moet weten.

4K, HDR, betere graphics en hogere frame rate

'Meer en beter' vat goed samen wat de PlayStation 4 Pro te bieden heeft. Het toestel ondersteunt 4K-resolutie en HDR (high dynamic range), waardoor games er scherper uitzien en kleuren levendiger weergegeven worden. Let er wel op dat je televisie 4K of HDR moet ondersteunen als je van die technologieën wilt profiteren. Meer info vind je in onze vergelijking tussen PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro.

Maar ook als je geen 4K- of HDR-televisie hebt, brengt de PlayStation 4 Pro nog enkele voordelen met zich mee. De extra processorkracht van de console zorgt voor betere graphics of meer frames per seconde tegenover het standaardmodel van de PlayStation 4. Het is wel aan ontwikkelaars om met een patch die ondersteuning toe te voegen. Verwacht dus niet dat een PlayStation 4-game er plots stukken beter uitziet omdat je hem op de PlayStation 4 Pro speelt, al is het mogelijk dat zelfs niet ondersteunde games net dat beetje vlotter draaien.

Ga verder naar het volgende PlayStation 4 Pro feit.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bert Van der Hoogerstraete

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread