De point-and-click adventure game Warcraft Adventures: Lord of the Clans is nu gratis te downloaden.

De game speelt zich af na de gebeurtenissen van Warcraft 2: Beyond the Dark Portal. Je speelt de orc Thrall, die door Aedelas Blackmoore wordt opgevoed als krijger in het mensenleger. Het verhaal sluit aan op het begin van Warcraft 3: Reign of Chaos.

Blizzard heeft de game in 1998 geschrapt. "Dit is geen marketingbeslissing, maar een bewijs naar onszelf en de fans dat wij de kwaliteit van onze games hoog in het vaandel hebben staan," aldus een persbericht op Blizzard's website in die tijd.

De game is in samenwerking met een Russische animatiestudio ontwikkeld. Voorts heeft een Russische gebruiker van de Warcraft fansite Scrolls of Lore daar een 'praktisch voltooide versie met alle cinematics en voice acting' gepost. De game is volledig speelbaar.

Het verhaal van de game is uiteindelijk in boekvorm uitgebracht. Blizzard Entertainment heeft nog niet gereageerd op deze ontwikkelingen. Marcel heeft zijn eerste impressies van World of Warcraft: Legion op de site geplaatst.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Meer artikels van Sander van Leth