Hearthstone verliest 45 kaarten in Arena-modus

Blizzard zoekt balans.

Blizzard verwijdert 45 kaarten uit de Arena-modus van Hearthstone: Heroes of Warcraft. Dit maakt de uitgever en ontwikkelaar bekend op Battle.net. De kaarten worden verwijderd in de volgende patch.

Dit besluit is een poging de Arena-modus beter in balans te brengen. Hoewel Hearthstone spelers laat kiezen uit negen klassen, hebben volgens Blizzard met name de Priest en Mage-klasse een oneerlijk voordeel.

"Wij vinden dat Arena hier ruimte voor verbetering toont. Spelers die voor het eerst de Arena betreden en uit drie verschillende klassen kiezen, moeten deze keuze kunnen maken zonder zich benadeeld te voelen omdat zij zwakker zijn."

Blizzard licht de aanpak verder toe door te stellen dat de studio geen 'sterke spreuken of wapens wil verwijderen, omdat deze de game onvoorspelbaarder en spannender maken.' Ook wil de ontwikkelaar geen 'iconische kaarten' schrappen.

1

Deze huidige keuze wordt door Blizzard beschreven als het verwijderen van 'minder presterende kaarten, zodat kaarten die vaker door een klasse gebruikt worden regelmatiger langskomen.'

Blizzard geeft daarnaast aan in de toekomst verdere stappen te ondernemen om Hearthstone beter te balanceren. Zo overweegt de ontwikkelaar onder meer veranderingen aan te brengen in hoe vaak bepaalde kaarten uit een deck worden getrokken.

Het totaaloverzicht van alle verwijderde kaarten vind je op Battle.net. Marcel zijn World of Warcraft: Legion preview lees je hier nog eens.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Samuel Bom

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Gerelateerde content

Civilization 6 vervangt GTA 5 als gratis game in de Epic Games Store

Gratis en voor niets de geschiedenis op zijn kop zetten.

Crusader Kings 3 releasedatum bekend

Je eigen familie uitmoorden was nog nooit zo leuk.

Age of Sigmar-RTS aangekondigd door Frontier Developments

Ontwikkelaar verkent de grenzen van het Warhammer-universum.

Verder op de site...

Metro Redux aangekondigd voor Google Stadia

Service neemt apocalyptische vormen aan.

Sony: 'PS5 games zijn niet speelbaar op PS4'

Maar laat PlayStation 4 voorlopig niet in de steek.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread