Super Mario Run onthuld voor iOS en Android

Is geen endless runner.

Nintendo kondigt Super Mario Run aan voor iOS en Android. In de Mario-game voor smartphones rent Mario uit zichzelf. Om obstakels te ontwijken, tik je op het scherm van je toestel om te springen.

Super Mario Run is echter geen 'endless runner', zoals bijvoorbeeld Temple Run. De game kent afgezonderde levels en is daarin vergelijkbaar met de Rayman Run-games van Ubisoft. Grafisch wordt de stijl van de New Super Mario Bros-serie aangehouden.

Naast de ren-en-spring-levels is er ook een modus speelbaar waarin je de tijden van andere spelers moet inhalen, Toad Rally. Een derde modus draait om het opbouwen van je eigen Mushroom Kingdom, met de munten die je in de andere modi kunt verzamelen.

Super Mario Run komt in december in eerste instantie uit voor iOS, daarna ook voor Android. De game is gratis te downloaden, maar niet free-to-play. Je kunt een stukje proberen, maar moet de game daarna gewoon kopen. Er zijn verder geen microtransacties bij betrokken.

Mario-bedenker Shigeru Miyamoto was tijdens de onthulling van de iPhone 7 speciaal aanwezig om Super Mario Run aan te kondigen. Nintendo wil zijn bekende series en personages de komende tijd vaker naar smartphones brengen.

Advertentie

Ga naar comments (3)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread