Pokémon Go beste moves - hoe je een tweede charge move krijgt, Fast TM's Charge TM's en DPS uitgelegd

Alles over moves Pokémon Go.

Pokémon Go moves zijn een essentieel deel van het spel, en de hele franchise, sinds het begin van de damage counters in de Trading Cart Game tot de indrukwekkende Z-Moves van Pokémon Sun en Moon.

In Pokémon Go is de manier waarop moves werken en hoe effectief ze zijn drastisch veranderd in de jaren. Nu je battles kunt doen tegen andere trainers en er TM's, Raids en Gym gevechten zijn toegevoegd, zijn er verschillende manieren waarop je Pokémon moves kunt gebruiken en verschillende manieren hoe je ze moet bekijken. Het is dus niet meer gemakkelijk om te zeggen welke moves de beste zijn.

Daarom proberen we het zo simpel mogelijk te houden in onze uitleg van hoe je de tweede charge move krijgt en hoe Fast TMs en Charge TMs werken en hoe je ze krijgt. We vertellen ook alles wat je moet weten over de DPS van aanvallen en wat er belangrijk is bij het beslissen welke move je gebruikt.

Hoe krijg je de tweede charge move in Pokémon Go

Je kan nu een tweede charge move geven aan je Pokémon. Dit is mogelijk sinds de toevoeging van Trainer Battles op het einde van 2018.

Een tweede charge move krijgen is ook vrij simpel, maar wat niet zo simpel is, is de verschillende grondstoffen vinden om deze tweede charge move te betalen.

Om een tweede charge move te geven aan je Pokémon, moet je naar de Pokémon gaan in je opslagplaats en naast zijn moves zal je de optie "New Attack" zien staan. Ernaast staat een kostprijs in Candy en Stardust vermeld. Druk op de knop en bevestig, betaal de prijs en je Pokémon heeft een nieuwe, alternative charge move! Deze kan je gebruiken in Gyms en Raids.

Deze kostprijs varieert van Pokémon tot Pokémon maar kan in vier categorieën onderverdeeld worden:

 • 10.000 Stardust en 25 Candy
 • 50.000 Stardust en 50 Candy
 • 75.000 Stardust en 75 Candy
 • 100.000 Stardust en 100 Candy

Op het moment van schrijven is het niet helemaal duidelijk waarom een bepaalde Pokémon in een bepaalde categorie zit en niet in een andere, maar er is wel een duidelijke relatie merkbaar met hoe ver je moet wandelen met die Pokémon als buddy om Candy te krijgen ervoor. Pokémon waar je maar 1 km mee moet wandelen om Candy te krijgen horen bijvoorbeeld allemaal in de categorie die 10.000 Stardust nodig hebben om een tweede charge move te krijgen bijvoorbeeld. Alle buddy die 20 km nodig hebben daarvoor, namelijk de legendaries en de mythical Pokémon, zitten in de categorie van 100.000 Stardust. We zullen deze pagina updaten naarmate we meer informatie hebben.

Pokémon Go Fast TMs en Charge TMs uitgelegd

TMs
We hebben al veel raids gedaan maar TM's blijven moeilijk om te pakken te krijgen.

TM's zagen we voor het eerst toen Raids in Pokémon Go kwamen. TM's zijn speciale items waarmee je de aanvallen van je Pokémon kunt veranderen. Je kan echter niet kiezen welke move je krijgt. Je krijgt willekeurig een nieuwe toebedeeld.

Als je een TM gebruikt op een Pokémon zal één van de moves automatisch vervangen worden. Met een Fast TM zal het de fast move zijn die vervangen wordt, en met een Charge TM krijg je een andere Charge Move. Als je een TM gebruikt, krijg je gegarandeerd een andere move, maar het zal ook wel alleen een move zijn die die Pokémon kan leren. Je gaat dus niet eindigen met een Weedle die Hyper Beam kan.

Hoe krijg je TMs in Pokémon Go

Er is maar één zekere manier om TM's te krijgen in Pokémon Go op het moment en dat is door mee te doen met raids. Als je een raid beëindigd, wat voor een ook, is er een kans dat je beloond wordt met een Fast en Charge TMs. Je krijgt er echter niet veel, en ze komen ook niet vaak voor, dus gebruik ze slim.

Er zijn andere manieren om ze te krijgen, maar die zijn minder betrouwbaar. Je kan ze bijvoorbeeld ook soms krijgen in Field Research en Special Research opdrachten als beloning voor je werk. Maar dat heb je zelf niet in de hand, dus als je een voorraadje wil aanleggen, dan is raiden de manier om het te doen.

We raden aan om ze op te sparen voor je Pokémon die het sterkst zijn, die je het meest gebruikt, en die ook hoge IV hebben. Op die manier gebruik je het zeker niet op een Pokémon die later overbodig is.

DPS en andere zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je de beste Pokémon Go moves bepaald

 • De update die Trainer Battles introduceerde veranderde veel - Er zijn al genoeg grote updates geweest die de manier waarop moves werken in Pokémon Go veranderden, maar battles tegen andere spelers was een belangrijke. We hebben besloten om de lijst met beste moves op basis van hun stats te verwijderen daardoor, omdat de manier waarop je moves gebruikt in trainer battles verschilt van gym battles. Dat brengt ons bij het volgende punt.
 • DPS verschilt voor moves in trainer battles in vergelijking met gym battles en raids. Dat is gedaan om de balans in de game te behouden waarschijnlijk, maar ook omdat je in trainer battles, je je charge attack moet 'opladen' wanneer je deze gebruikt door patronen op het scherm te tekenen. Daarnaast moet je ook fast moves gebruiken voordat je je charge move kunt gebruiken.
 • Pokémon Types zijn nu belangrijker dan ooit - het is belangrijker dan ooit om te weten dat Pokémon aanvallen hebben die Effective, Super Effective of Double Effective damage toedelen aan bepaalde andere Pokémon types. En je moet Pokémon hebben die zoveel mogelijk de zwakke plekken van zoveel mogelijk Pokémon raken. Wanneer je een tweede charge move kiest bijvoorbeeld, probeer je best één van de volgende combinaties te bereiken. Deze combinaties zijn zwak tegen geen of bijna geen andere Pokémon types:
  • Fire en Dragon
  • Ice en Electric
  • Rock en Ground
  • Ghost en Fighting
  • Dark en Fairy
  • Ghost en Fairy
 • Weet dat Pokémon die je hebt gekregen voor een update, hun huidige aanvallen behouden, behalve als je ze evolueert. Dan worden hun moves ook aangepast naar de laatste update. We hebben bijvoorbeeld een Dragonite met Steel Wing en Dragon Pulse, iets dat nu niet meer mogelijk is sinds de laatste update.
 • Same Type Attack Bonus, of STAB afgekort, is een belangrijke factor bij het bepalen van hoe sterk een aanval is. De kracht van een aanval wordt dan vermenigvuldigt met 1.20. Een move van 100 Power wordt er dus een move van 120 Power wanneer de Pokémon van hetzelfde type is als de move. Dat is dus ook een belangrijk gegeven om rekening mee te houden wanneer je teams samenstelt. We hebben een volledig Pokémon Go Type overzicht om je hierin te helpen.
 • Ook het weer is een factor waar je rekening mee moet houden. Net zoals met STAB kunnen gunstige weersomstandigheden een 1.20x vermenigvuldiger toevoegen aan moves van een bepaald type. Op onze pagina over Pokémon Go Weather Boost lees je er alles over!
 • De Attack van je Pokémon heeft uiteraard ook een grote invloed op de kracht van een aanval. In onze lijst van de beste Pokémon in Pokémon Go rangschikken we ze volgens Attack, Defense en een combinatie van statistieken die belangrijk zijn als je een team opbouwt. De exacte formule van hoe de Attack stat de damage van een aanval beïnvloedt is echter nog onbekend op dit moment.
 • Sommige aanvallen zijn beter om gyms te verdedigen dan om gyms aan te vallen, aangezien de verdediging van gyms geautomatiseerd wordt. De AI zal automatisch een Fast move gebruiken elke twee seconden, niet sneller of trager. Charge moves worden gebruik zodra ze beschikbaar zijn, los van hoe sterk ze zijn. Dat betekent dat Confusion, die een redelijke DPS heeft aangezien hij heel krachtig is maar een trage animatie heeft, een heel sterke move is bij het verdedigen. De trage animatie die je normaal hebt wordt namelijk gereduceerd tot twee seconden.
 • In eerdere versies van Pokémon Go hadden sommige Charge moves zo'n lage DPS dat ze de moeite niet waard waren in vergelijking met Fast Attacks. Icy Wind bijvoorbeeld had maar 6.58 DPS, wat betekende dat je eigenlijk beter af was door je Articuno de hele tijd Frost Beath te laten gebruiken.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread