EVE Online krijgt free-to-play optie

CCP introduceert 'Alpha' en 'Omega Clones'.

MMORPG EVE Online krijgt vanaf november een free-to-play optie. Dit maakt ontwikkelaar CCP vandaag bekend.

Spelers worden vanaf november onderverdeeld in twee groepen: Alpha Clones en Omega Clones. Betalende spelers zijn Omega Clones; voor deze spelers verandert er niks. Je kunt echter ook gratis spelen als een Alpha Clone.

Alpha Clones kunnen het hele EVE-universum bezoeken en meedoen met alle activiteiten, maar levelen minder snel. Daarnaast zijn zij beperkt tot bepaalde skills en een selectie van de meestgebruikte schepen.

Ook bestaande spelers kunnen ervoor kiezen om een Alpha Clone te worden. Je behoudt je mogelijkheden als Omega Clone, maar je kunt deze pas weer gebruiken wanneer je opnieuw een betaalde account activeert.

Met het invoeren van dit nieuwe systeem hoopt CCP het aantal spelers te verhogen. Omdat EVE zich afspeelt in één spelersgedreven universum, is een groot aantal actieve spelers belangrijk voor de werking van de game.

1

Volgens CCP stond deze nieuwe aanpak al langer op de agenda. De ontwikkelaar geeft echter aan dat grote veranderingen in de game vaak voorzichtig moeten worden aangepakt.

"Wij weten dat er een heleboel problemen kunnen ontstaan als wij de deur verkeerd opendoen. Van bezwijkende servers tot het instorten van de in-game economie", aldus CCP.

CCP hoopt mede middels de selectie van mogelijkheden voor Alpha Clones de nieuwe aanpak in goede banen te leiden. "Met de tijd is onze hardware verbeterd, onze code sterker geworden en hebben wij een ontwerp gemaakt waar we in geloven," schrijft de studio. "EVE is hier klaar voor."

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Samuel Bom

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

De 5 best verkochte games deze week

Week 47 (22 t/m 28 november 2021).

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread