Animal Crossing: New Leaf krijgt amiibo's

Kleine beestjes, kleine beeldjes.

Animal Crossing: New Leaf ondersteunt binnenkort amiibo. Dat maakt Nintendo bekend middels een reclame in Japan. De update wordt deze herfst verwacht.

New Leaf kwam vier jaar geleden op de Nintendo 3DS uit. De nieuwe update laat spelers van zowel amiibo-kaarten als beeldjes gebruikmaken. Hoewel de New Nintendo 3DS amiibo standaard ondersteunt, vereisen oudere modellen een apart verkrijgbare NFC Reader.

Spelers kunnen Animal Crossing-kaarten gebruiken om nieuwe bewoners naar hun dorp te lokken. Beeldjes geven toegang tot nieuwe kleding en meubels. Hoewel de precieze werking daarvan nog onduidelijk is, toont de reclame ook ondersteuning van amiibo's buiten de Animal Crossing-serie.

New Leaf is niet de eerste Animal Crossing met amiibo. Eerder al konden spelers kaarten gebruiken in de spin-off Animal Crossing: Happy Home Designer op de Nintendo 3DS. Ook bracht Nintendo vorig jaar Animal Crossing: amiibo Festival uit op de Wii U.

Nintendo werkt daarnaast aan Animal Crossing voor Android en iOS. Naar verwachting komt ook die game in de herfst uit.

1

Nog even tijd? Lees dan ook:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Samuel Bom

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread