Overwatch - Torbjorn Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Torbjorn is een meester in verdediging. Een maniak met een moersleutel. Torbjorn houdt er van om turrets te plaatsen op strategische plekken, waarna die de tegenstander ongenadig belagen. En als ze daarmee klaar zijn worden die turrets weer gerepareerd en geüpgradet zodat ze nóg dodelijker zijn. Je beleeft veel plezier aan deze Hero, vooral als je weet hoe elke map in elkaar zit en je precies weet waar je je turrets moet opstellen.

Torbjorn heeft nog een paar andere trucjes in zijn gereedschapskist. Hij kan schroot verzamelen van gevallen tegenstanders, om daar vervolgens Armor van te maken voor zijn team. Met zijn eigen Rivet Gun en zijn Forge Hammer is hij in staat om van zich af te slaan. Zijn Ultimate boost de kracht van zijn turrets en brengt hem in een staat van razernij, waardoor hij bijzonder moeilijk te doden is.

In onze Torbjorn gids beginnen we met de turrets en hoe je deze optimaal plaatst, waarna we verder gaan met de andere abilities. We behandelen ook nog een paar tips om langer in leven te blijven.

Torbjorn abilities

Torbjorns abilities draaien rondom zijn turrets, maar het is niet zo simpel als een plekje zoeken en daar je verdediging op te stellen. Hierom behandelen we zijn abilities in nader detail, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt.

Rivet Gun
Het mag dan niet het sterkste wapen in de game zijn, maar hij helpt je zeker als je in het nauw zit. Je kunt op hoge snelheid klinknagels schieten naar je vijanden, en met de alt-fire laad je het wapen op voor een krachtige knal op korte afstand.

Forge Hammer
Probeer de verleiding te weerstaan om de hamer als wapen tegen je vijanden te gebruiken, tenzij je zonder munitie komt zitten. Je gebruikt de hamer voornamelijk om je turrets te repareren of te upgraden. Elke tik met de hamer geeft vijftig punten health aan de turret.

Build Turret
Zodra je een turret hebt geplaatst, kun je hem repareren of upgraden met je Forge Hammer. De turret gaat echter pas naar het volgende level als hij volledig gerepareerd is, plus nog vijf extra slagen met de hamer. Hiermee gaat je turret naar level 2. Wanneer je je Ultimate gebruikt, gaat je turret naar level 3 en weer terug naar 2 als de Ultimate voorbij is.

Armor Pack
Gesneuvelde vijanden laten schroot achter, dat jij kunt oppakken en om kan toveren tot Armor pick-ups voor je team. Torbjorn heeft er zelf ook profijt van, maar let op dat je het effect van de packs niet kunt opstapelen.

Molten Core
Torbjorn gaat in een staat van razernij als Molten Core actief is. Hij slaat en rent nu een stuk harder, en als hij een level 2 turret heeft wordt die tijdelijk opgewaardeerd naar level 3. Je repareert je turrets ook een heel stuk sneller en bovendien krijg je een fikse hoeveelheid Armor extra.

Scrap Collector (Passief)
We hebben het al gezegd, maar Torbjorn kan schroot verzamelen van neergeschoten vijanden. Dit gebruikt hij om armor packs te bouwen voor zijn team. Let er op dat je niet meer dan 200 stuks schroot bij je kunt dragen.

Torbjorn tips & tricks

Wil je het maximale uit Torbjorns turrets halen? Hier zijn nog een aantal handige tips die je helpen om de Hero meester te worden.

  • Overweeg om de controls voor Torbjorn aan te passen zodat je slechts één knop hoeft in te drukken om tussen je wapens te wisselen. Dit maakt het een stuk makkelijker om al je taken tijdens een match te beheersen.
  • Je gaat weinig vrienden maken als je Torbjorn kiest terwijl je in het aanvallende team zit. Je zult vast wel iets voor elkaar krijgen, maar als je team voortgang boekt moet je alles weer opnieuw opzetten. Er zijn altijd betere keuzes.
  • Maak je geen zorgen als je de Rivet Gun nog niet onder de knie hebt. Je schiet met een boogje, maar zodra je het geleerd hebt sta je verstelt van de schade die je kunt doen.
  • Torbjorn kan maar 200 stuks schroot met zich meedragen, dus maak een Armor Pack als je merkt dat je dat limiet bijna hebt bereikt. Het kan zeker geen kwaad.
  • Als je geen munitie meer hebt voor je Rivet Gun en je vecht een-op-een met iemand, schakel dan over naar je Forge Hammer en beuk er op los. Tegen de tijd dat je weer terug schakelt naar je Rivet Gun zit die weer vol met munitie.
  • Herbouw een turret niet op de plek waar hij vernield is, want dan weet de vijand precies waar ze opnieuw op moeten richten. Experimenteer en blijf creatief zodat je je tegenstanders altijd een stap voor blijft.
  • Je kunt maar één turret actief hebben, dus zorg er voor dat hij in een goede positie staat en je hem blijft onderhouden. Een goede plek is waar de turret een breed blikveld heeft, terwijl je zelf wat dekking hebt zodat je veilig reparaties kunt uitvoeren.
  • Het is nagenoeg altijd beter de tijd te nemen om je turret naar level 2 te bregen, voordat je Molten Core activeert. De extra schade die je doet is het wachten meer dan waard.

Torbjorn loot en collectibles

Vind je Torbjorn nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic 0 Common
Bla 75 Rare
Citron 75 Rare
Gron 75 Rare
Plommon 75 Rare
Cathode 250 Epic
Woodclad 250 Epic
Chopper 1000 Legendary
Deadlock ??? Legendary
Barbarossa 1000 Legendary
Blackbeard 1000 Legendary
Emotes
Heroic 0 Common
Clicking Heels 250 Epic
Fisticuffs 250 Epic
Overload Epic
Victory Pose
Heroic 0 Rare
Hammer 75 Rare
Sitting Pretty 75 Rare
Take Five 75 Epic
Voice Line
A Chicken Out of Feather 25 Common
Completion Date 25 Common
Don't Get Caught 25 Common
Engineers 25 Common
Hard Work Pays Off 25 Rare
I'm Giving It All I've Got! 25 Rare
I'm Swedish 25 Common
Leave This To An Expert 25 Common
Let's Not Buy The Pig 25 Common
Some Assembly Required 25 Rare
Working As Intended 25 Rare
Highlight Intro
Heroic 0 Common
Random 0 Common
In Your Face 250 Epic
Refreshing 250 Epic
Ride 'Em 250 Epic

Andere defensieve Heroes

Als Torbjorn bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread