Overwatch - Junkrat Hero gids

Tips, abilities, match-ups en skins.

Onze gids over Junkrat heeft alles wat je moet weten over deze Overwatch Hero, met advies over zijn abilities, counters en strategische tips.

Als je nauwkeurig schade wilt doen, gaan jij en Junkrat geen vrienden worden. De explosieven-specialist van Overwatch maakt een mijnenveld van blinde hoeken en maakt zelfs de rustigste plekken van de map onveilig met zijn barrage aan granaten.

Junkrat's primaire aanval is zijn granaatwerper, die hij gebruikt om een gebied te bombarderen met explosief geweld. Zijn mijnen maken ogenschijnlijk veilige gangen een gevarenzone voor zijn vijanden. De mijnen kunnen Junkrat ook de hoogte in lanceren naar een veilige plek, of in ieder geval een gunstige positie voor wat explosieve neerslag.

Je kunt vijanden klem zetten met Traps, die vervolgens schade nemen van de mijnen of van Junkrat's teamgenoten. Zijn Ultimate is een gigantisch wiel dat op vijanden gestuurd wordt, om vervolgens te exploderen.

Je haalt het meeste uit Junkrat als je het leuker vindt om de tegenpartij te irriteren dan direct de strijd aan te gaan met ze. Weet wel dat een goed uitgevoerde Junkrat veel voordeel heeft voor jouw team, en je tegenstanders stapelgek maakt.

Junkrat abilities

Junkrat is de meester van mechanische chaos, met een explosief karakter. Dit zijn al zijn Abilities, met een uitleg hoe je ze het beste gebruikt.

Frag Launcher
Het slechte nieuws is dat Junkrat's Frag Launcher geheel niet nauwkeurig is. Maar de stuiterende granaten die je afvuurt zijn te spammen, waardoor het heel gevaarlijk wordt voor de vijand om op één plek te blijven staan. Focus je voornamelijk op tegenstanders die op de grond blijven.

Concussion Mine
Junkrat's Concussion Mines zijn op verschillende manieren in te zetten. Ten eerste kun je ze simpelweg neerleggen en wachten tot iemand er op trapt. Je kunt ze ook gebruiken om op hogere plekken te komen. Als je met Junkrat op een mijn trapt wordt je zonder schade te nemen gelanceerd. Als je vooraf springt kom je nog hoger. Gebruik dit om van een uitkijkpost je granaten te droppen, of om simpelweg sneller te komen waar je wezen moet.

Steel Trap
Een vijand die in je Steel Trap komt, zit voor een seconde vast genageld. Dit geeft je team de kans om met hem af te rekenen. Deze Ability is ook te combineren met Concussion Mine. Wanneer je HUD aangeeft dat er iemand in je Trap zit, detoneer dan je mijnen voor een fikse hoeveelheid schade. De minder bepansterde Overwatch-helden maken geen schijn van kans. Probeer je Traps te plaatsen in nauwe gangen die naar een objective leiden. Zo ben je er van verzekerd dat je je prooi vangt.

RIP-Tire
Junkrat's Ultimate doet gigantisch veel schade wanneer deze ontploft, en het geluid alleen al laat je tegenstanders het in de broek doen. Stuur hem op je doelen af en druk op de knop om hem te laten exploderen. Vijanden kunnen op het wiel schieten voordat deze ontploft maar let op dat Törbjorns Turrets er niets tegen doen. Houdt dit in je achterhoofd wanneer een defensieve opstelling je tegenwerkt.

Total Mayhem (passief)
Geheel in lijn met Junkrat's explosieve karakter, gaat hij met een knal tegen de vlakte. Er valt weinig te zeggen over deze Ability, behalve dat je altijd moet proberen om één of twee anderen mee te nemen als je op het punt staat om de pijp uit te gaan.

Junkrat tips & tricks

  • Afstand is van belang als je Junkrat speelt. Plaats mijnen en Traps op de plekken waar je tegenstanders verwacht, en neem een paar stappen terug om vanaf daar schade te doen.
  • We gaan hier nog dieper op in maar kijk uit voor vliegende Heroes zoals Pharah. Junkrats Abilities zijn afhankelijk van zwaartekracht, en dat werkt niet lekker met Heroes die constant boven je zijn.
  • De granaten uit Junkrats Launcher doen hem ook schade, dus pas op wanneer je je wapen afvuurt als je in een nauwe gang staat. Tenzij je er natuurlijk niet in staat, want dan kun je naar hartelust knallen.
  • Probeer niet om je granaten bovenop één specifieke vijand te landen. Je haalt veel meer plezier uit het bestoken van een gebied. Hiermee veroorzaak je chaos en wanorde bij de tegenstanders, waardoor ze geen kant uit kunnen.
  • De meeste Junkrat-spelers plaatsen vaker mijnen op plekken waar ze succes hebben, dus kies een andere route richting je doel als je tegen een andere Junkrat vecht. Laat hem maar zweten voor z'n kills.
  • Als je op het punt staat het onderspit te delven, kun je beter vol op een vijand af rennen, zeker als ze zelf ook lage health hebben. De schade van jouw laatste explosie neemt ze misschien wel mee het graf in.
  • Als je de RIP-Tire simpelweg in een rechte lijn op je vijanden afstuurt, bestaat de kans dat ze hem lek schieten of doodleuk ontwijken. Probeer hem liever vanuit een blinde hoek of een hoogte af te schieten, zodat ze hem niet zien aankomen.
  • Junkrat werkt goed samen met Heroes zoals Windowmaker en Hanzo, omdat die je kunnen vertellen waar de vijand zich bevind. Zo kun jij je richten op totale vernieling.
  • Je kunt overwegen om een Steel Trap te plaatsen voordat je de RIP-Tire loslaat. Dit geeft je wat extra ruimte om het wiel zijn ding te laten doen.
  • Blijf opletten als je dood gaat tijdens het besturen van je Ultimate. Je krijgt nog steeds de kans om hem te laten exploderen als je op tijd een doel bereikt.

Junkrat match-ups

Elke Hero in Overwatch heeft zo zijn favoriete doelwitten, maar ook een paar tegenhangers die je het leven zuur maken. Dit zijn die van Junkrat.

Junkrat is sterk tegen

Helden met schilden. Junkrats barrage aan explosies is geschikt om een schild af te takelen terwijl de omringende vijanden ook schade krijgen. Doelen zoals Reinhardt zijn geweldig, vooral als er een anderen achter zijn schild schuilen. Junkrat werkt ook goed tegen Support Heroes dankzei RIP-Tire, als je het tenminste onder de knie krijgt om deze goed te besturen.

Junkrat is zwak tegen

Helden die je van achter besluipen. Kijk vooral uit voor krachtpatsers zoals Winston, die uit het niets op je af komen rennen om je tot pulp te slaan. Dan zijn er nog Heroes die ineens achter je komen te staan, zoals Reaper en Tracer. Deze duels leg je waarschijnlijk keer op keer af. Kijk ook uit voor Snipers zoals Hanzo en Widowmaker, want die leggen je om als je niet op je hoede bent.

Junkrat loot en collectibles

Vind je Junkrat nog niet stijlvol genoeg? Dit is een overzicht van alle items die je voor deze Hero kunt verzamelen met Loot Boxes of door te craften.

Skins
Classic 0 Common
Bleached 75 Rare
Drowned 75 Rare
Irradiated 75 Rare
Rusted 75 Rare
Jailbird 250 Epic
Toasted 250 Epic
Fool 1000 Legendary
Hayseed 1000 Legendary
Jester 1000 Legendary
Scarecrow 1000 Legendary
Emotes
Heroic 0 Common
Juggling 250 Epic
Puppet 250 Epic
Vaudeville Epic
Victory Pose
Heroic 0 Common
It'll Freeze That Way 75 Rare
Kneeling 75 Rare
Nyah Nyah 250 Epic
Voice Line
...Blow It Up Again 25 Common
Anyone Want Some BBQ? 25 Common
Brrring! 25 Common
Coming Up Explodey! 25 Common
Happy Birthday 25 Common
Have A Nice Day! 25 Common
I'm Blowing Up 25 Common
It's The Little Things 25 Common
Kaboom 25 Common
Ooh, Shiny 25 Common
Smile! 25 Common
Tick-Tock-Tick-Tock 25 Common
Highlight Intro
Heroic 0 Common
Random 0 Common
I'm Flying! 250 Epic
Rip-Tire 250 Epic
Unfortunate 250 Epic

Andere defensieve Heroes

Als Junkrat bij je speelstijl past, moet je ook onderstaande helden zeker proberen. Klik op hun naam om naar onze gids over die Hero verder te gaan.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread