Final Symphony komt op zaterdag 7 mei naar Het Concertgebouw in Amsterdam.

Op deze avond speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Eckehard Stier muziek uit de Final Fantasy-reeks. De kaartverkoop is inmiddels begonnen op de website van Het Concertgebouw.

Tijdens de avond speelt het orkest muziek uit Final Fantasy 6, 7 en 10. Met toestemming van originele componist Nobuo Uematsu zijn de werken gearrangeerd voor een symfonieorkest door Masashi Hamauzu, Jonne Valtonen en Roger Wanamo.

Hamauzu hielp Uematsu met composities voor Final Fantasy 10 en nam later onder andere de sountrack van Final Fantasy 13 voor zijn rekening.

De eerste Final Symphony-opvoering vond plaats in Wuppertal, Duitsland. Daarna begon een tour die de muziek onder andere naar Londen, Engeland en Tokyo, Japan bracht.

Van deze laatste twee concerten zijn opnames gemaakt en uitgegeven. Deze Final Symphony albums zijn inmiddels al enige tijd verkrijgbaar.

Uematsu en Hamauzu werken niet aan het aankomende Final Fantasy 15. Hoewel hij de muziek van het origineel componeerde, is Uematsu ook niet bij de Final Fantasy 7 remake betrokken.

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

ADVERTENTIE

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Meer artikels van Dirk Schuit