Dark Souls 3 - Road of Sacrifices: versla Outrider Knight, versla Darkwraith

Dark Souls 3 walkthrough: trotseer nieuwe vijanden en vind handige items.

Nadat je de Curse-Rotted Greatwood hebt verslagen is het tijd om nieuwe oorden op te zoeken. Versla in de kelder van de kerk de Outrider Knight en de weg doorheen een woud vol valstrikken ligt open. Dit is ook het eerste gebied waarin Dark Souls 3 je wat meer ruimte geeft om een open gebied te verkennen. Ga op dit aanbod in om handige items en uitrusting te ontdekken. Road of Sacrifices is een relatief klein gebied met slechts 3 bonfires en 1 eindbaas:

Op deze pagina: Road of Sacrifices

Andere pagina's:
Dark Souls 3 - Halfway Fortress
Dark Souls 3 - Crucifixion Woods
Dark Souls 3 - Crystal Sage

Keer terug naar Dilapidated Bridge of Cliff Underside en ga naar de de kerk met brug. Ga naar beneden (je moet eerst de lift naar boven laten gaan en het onderste platform nemen) in de kelder.

Wees erg voorzichtig wanneer je de tweede kamer binnengaat. De vijand die je trotseert is een Outrider, een soorty van mini-Vordt. Draag je uitrusting met frost resistance en gebruik vuuraanvallen.

Als dit gevecht te moeilijk is, kan je ook valsspelen. Schiet vanuit de kamer een pijl in het hoofd van de Outrider en loop dan weg. Ga enkele momenten later terug en je ziet je tegenstander doelloos door de kamer stappen. Schiet hem opnieuw in het hoofd en herhaal dit proces. Als de Outrider toch in de volgende kamer komt, ontsnap je met de lift.

Wanneer de Outrider sterft laat hij een Irithyl Straight Sword vallen, een handig wapen met extra frost damage. Midden in de kamer vind je een Ember. Ga door de deur om de Road of Sacrifices bonfire te activeren.

Voor we verder gaan: als je de Demon Boss met Siegward hebt gedood en een Pale Tongue hebt gevonden, keer dan terug naar Firelink Shrine en praat met Leonhard om de Lift Chamber Key te krijgen. Deze sleutel opent de gesloten deur in de kelder in de Tower on the Wall bonfire. Versla hier de Darkwraith.

Deze vijand is een enorme uitdaging voor non-melee spelers, maar ook is makkelijk in de val te lokken. Loop naar hem toe, trek snel terug en neem de lift naar boven. De Darkwraith valt in de schacht en steft. Klaar is kees. Als het niet meteen werkt, probeer het dan een paar keer na een reset bij de bonfire.

Hoe je hem ook doodt, je krijgt een Red Eye Orb als beloning. Keer terug naar Leonhard en praat met hem om de Applause emote te krijgen samen met een uitnodiging voor zijn Covenant.

Goed, tijd om terug naar Road of Sacrifices te keren. Volg van het bonfire het pad tot je je eerste Corvian ziet. Hij valt je niet meteen aan, maar wanneer je dichtbij komt transformeert hij. Deze vogel-beesten vallen aan door naar je toe te springen of door wild in het rond te zwaaien. Na hun aanval moeten ze even op adem komen en maak je hen rustig af.

In plaats van het pad naar beneden te volgen ga je naar links. Kijk naar beneden en schakel de Corvian uit met een plunging attack. Raap de Shriving Stone op.

Voor je omgevallen koets benadert, ga je eerst links naar boven en schakel je opnieuw met een plunging attack een Corvian uit om een latere hinderlaag te voorkomen.

Sluip naar de koets en raap de Soul of a Deserted Corpse op. Wat verder op staan twee Corvians. Op hun eentje zijn ze makkelijk te verslaan, maar samen zijn ze erg dodelijk. Nog lastiger is de Shaman vlakbij. Hij cast een giftige mist en roept andere Corvians in de buurt. Schakel dus snel het duo bij de koets uit voor de Shaman versterking oproept. Wanneer niemand meer komt opdagen, wacht je tot de mist weg is en dood je Shaman zelf.

Wanneer de vijanden in dit gebied uitgeschakeld zijn ga je bij de koets staan en kijk je over de afgrond naar Shaman in de verte. Als je wilt kun je vanop de rand van de afgrond hem nu al uitschakelen. Pas echter wel op dat zijn schreeuw niet nog meer Corvians op je afstuurt.

Ga naar het pad waar de eerste Shaman stond. Beneden patrouilleer een Corvian die je met wat geluk met een plunging attack kunt uitschakelen. Beneden aan de linkerkant loopt er ook een pad naar beneden. Hier trotseer je echter een erg moeilijke NPC die je enkel wilt trotseren als je al wat krachtiger bent.

Je kunt echter wel de volgende truc proberen. Werp vanop de richel een Alluring Skull op de grond, vlak boven het pad waar je het item ziet liggen. Met wat geluk lok je haar op deze manier en kun je haar met ranged attacks uitschakelen. Als je nog meer geluk hebt valt ze misschien zelfs naar beneden. Volg het pad en je komt een Brigand Axe en een Brigand Gear Set tegen. Op het einde vind je ook nog een paar Brigand Twinblades.

Of je de NPC doodt of niet, ga onder boog door en neem links het pad naar boven. Versla de Corvian en raap de Titanite Shard op.

Ga terug de boog af en ga op de brug staan. Dood de Corvian en laat je rechts van de brug op een richel vallen. Pas wel op, hier zitten twee honden en ze zijn sterker dan die je gewend bent. Als beloning vind je Moren's Ring en een Braille Divine Tome of Carim die je aan Irina in Firelink Shrine geeft om betere miracles te krijgen.

Klim voorzichtig op het pad en versla de Corvian met de rode ogen. Pas op, deze is krachtiger dan de anderen. Lok hem dus naar de plaats met de honden om jezelf wat ruimte te geven.

Beneden zie je drie Corvians en een Shaman. Je kunt ze makkelijk vanaf boven snipen, zonder dat ze een manier vinden om bij je te raken. Pas wel op voor de lange scythes, want die kunnen je door de stenen raken. Als het veilig is ga je naar beneden en raap je bij de Shaman een Ember op.

Ga door de pilaren. Val de figuren die je ziet niet aan. Activeer de Halfway Fortess bonfire. Praat met de rechtse ridder (Horace) om de Blue Sentinels covenant sigil te krijgen. Als je de equipt ben je vrijwilliger om spelers die geinvade worden automatisch te helpen. Praat daarna met Anri of Astoria. Je komt beide personages later nog tegen.

Ga verder: Dark Souls 3 - Halfway Fortress

Keer terug: Dark Souls 3 walkthrough
Zie ook: Dark Souls 3 tips

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread