Sinds vandaag is PlayStation update 3.5 beschikbaar. Dankzij de update kun je nu PlayStation 4-games op je pc spelen. Maar hoe werkt remote play? Wij hebben een eenvoudig stappenplan voor je klaar!

Systeemvereisten

Voor je het systeem begint op te zetten, is het nodig om enkele zaken na te gaan qua systeemspecificaties.

Systeemeisen (pc):

  • Windows 8.1 of Windows 10 (32-bit of 64-bit)
  • 2,67 GHz Intel Core i5-560M processor of beter
  • 2 GB RAM
  • Een display die een resolutie van 1024 x 768 of hoger aankan

Systeemeisen (Mac):

  • OS X Yosemite of OS X El Capitan
  • 2,40 GHz Intel Core i5-520M processor of beter
  • 2 GB aan RAM

Zorg er ook voor dat de PlayStation 4 en je pc, laptop of Mac op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Pas daarna kun je ook over het internet Remote Play gebruiken.

rp1

Instellingen op je pc of Mac

Installeer de Remote Play App. De app voor Windows pc vind je hier. De app voor Mac vind je via deze link.

Na het installeren kun je een DualShock 4-controller gebruiken via een USB-kabel.

Instellingen op je PlayStation 4

Zorg ervoor dat je PlayStation 4 als je primaire toestel van je account is ingesteld. Ga daarvoor naar Instellingen, klik op 'PlayStation Network/Accountbeheer' en selecteer daar 'Activeren als je primaire PS4'. Onderaan toont het of dit aangeschakeld staat of niet. Ga dan terug naar Instellingen en kies ongeveer halverwege 'Verbindingsinstellingen voor Remote Play'. Klik daarop en zorg dat er een vinkje staat naast 'Remote Play inschakelen'.

rp2

Laatste stappen

Ga nu terug naar je pc, lanceer de Remote Play App en selecteer Start. Hier moet je enkel nog de gegevens van je PlayStation Network Account ingeven en dan ben je klaar!

Je kunt de resolutie van de stream en de kwaliteit aanpassen, maar niet middenin een stream. Het aanpassen doe je door links naar Settings te gaan en je resolutie te kiezen. De frame rate selecteer je daaronder. Hoe hoger, hoe meer bandbreedte je nodig hebt.

Wil je op eender welk moment games streamen zonder je PlayStation handmatig aan te zetten, dan kies je Instellingen en dan 'Instellingen voor energiebesparing'. Ga naar 'Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus' en zorg ervoor dat 'Verbinding met internet behouden' en 'PS4 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken' aangeschakeld staan.

rp3

ADVERTENTIE

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Meer artikels van Carl Vander Maelen