Website Techradar heeft van een anonieme bron vernomen dat ontwikkelaar Rockstar Games overwoog om Grand Theft Auto: Tokyo te maken.

Ten tijde van Grand Theft Auto 3 en Vice City heeft de ontwikkelaar Tokyo bezocht om inspiratie op te doen. Rockstar staat er om bekend dat soort reizen te maken om foto's te nemen, met de lokale bevolking te praten en een goed beeld van het gebied te krijgen.

Eind 2003 heeft uitgever Take-Two Interactive zelfs het handelsmerk Grand Theft Auto: Tokyo geregistreerd. Uiteindelijk is het idee onder meer afgevoerd, omdat het ingewikkelde wegennet van de Japanse hoofdstad problemen opleverde bij de ontwikkeling.

Daarnaast was het voor Rockstar moeilijk om een Grand Theft Auto-game te maken die zich buiten de Verenigde Staten afspeelt. De serie heeft namelijk veel eigen verzonnen merken, labels en auto's die niet in een buitenlandse setting passen.

De anonieme bron geeft ook aan dat Rockstar is begonnen met de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6. Een locatie is echter nog niet gekozen. De ontwikkelaar brengt nog regelmatig updates uit voor GTA Online, het online gedeelte van Grand Theft Auto 5.

Onlangs is bekendgemaakt dat Lindsay Lohan haar Grand Theft Auto-rechtzaak mag doorzetten. Volgens de actrice is haar gelijkenis zonder toestemming in Grand Theft Auto 5 gebruikt.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Meer artikels van Johnny van Spronsen

Reacties (4)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Grand Theft Auto V review

Groeten uit San Andreas.

Grand Theft Auto Online review

Wel het potentieel, maar niet de overtuiging.

GTA Online Heists gids en tips

Onze ultieme walkthrough om alle GTA Online Heists te voltooien.