Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Horrorgame SOMA 250.000 keer verkocht

Maar da's niet genoeg.

Ontwikkelaar Frictional Games maakt bekend dat de horrorgame SOMA sinds de lancering een half jaar geleden 250.000 keer is verkocht. Hoewel de studio daar tevreden mee is, is er nog geen winst gemaakt op de titel.

SOMA moet daar ongeveer nog 20 tot 30.000 keer voor verkocht worden. Omdat er dagelijks nog 125 stuks van over de digitale toonbank gaan, verwacht het team dit jaar nog zijn investeringen terug te verdienen.

In een blogpost analyseert Frictional Games het gebrek aan succes van de game. Daarbij wordt een vergelijking gemaakt met de sales van Firewatch, tevens een indiegame die echter binnen een maand al een half miljoen keer is verkocht.

Als een van de redenen verklaart de studio dat SOMA uit twee genres bestaat, sciencefiction en horror. Daarom zouden veel potentiële kopers afhaken en eerder voor een andere, pure scifi-game gaan, óf voor een pure horrorgame.

Frictional Games wil in het vervolg dan ook games maken die één doelgroep in het bijzonder aanspreken. Op dit moment heeft de studio twee nieuwe titels in ontwikkeling. Daar is verder nog niets over bekend.

Lees ook de SOMA review nog eens terug op Eurogamer Benelux.

Bekijk op YouTube

Minuutje tijd? Lees ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

SOMA

PS4, Xbox One, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties